Afbeelding

OHVV bezorgt PFC onaangename verrassing

Sport 77 keer gelezen

PFC heeft een ideale mogelijkheid aan zich voorbij laten gaan om zich als alleenheerser aan de kop van de tweede klasse D te nestelen door in de derby tegen OHVV niet verder te komen dan een gelijkspel. ‘Daar heb ik goed de pest over in, zeker als je weet dat TOGB en Gouda ook tegen elkaar gelijk (1-1, DR) hebben gespeeld, zo zonde,’ gromde Francis Janse.

PFC, Gouda en TOGB leiden de dans in 2D met 24 punten uit twaalf wedstrijden, op drie punten gevolgd door het sterk oprukkende SVDPW. OHVV, dat in deze knotsgekke en loodzware afdeling een punt aan het totaal 12 punten mocht bijschrijven, is met een marge van drie punten niet veel opgeschoten, want de staartploegen roerden zich danig. Zo won VFC met 2-4 bij OVV en speelden Excelsior ’20 en JHR met 2-2 tegen elkaar gelijk, terwijl Slikkerveer met 0-1 zegevierde bij AGE. De Geervlieters waren op het druk bezochte sportpark aan de Eeweg tegen het keihard werkende OHVV met uitblinker Aron van der Steen voetballend de bovenliggende partij, kreeg ook kansen, maar Vailon Ligeon, Rowan Zechiel, Marcello Gomes da Veiga en Wesley Schouten lieten deze liggen. Aan de andere kant miste een kopbal van Ramon de Bie zijn doel. De Oudenhoornaars, die het moesten stellen zonder Michiel Tange, Mitco Milojevic, Chris Peters en aanvankelijk ook zonder de licht geblesseerde Patrick van Dorp en Yannick Ponit, kregen zo net uit de kleedkamer twee goede kansen, maar onder andere Raymond Berkman sprong daar onzorgvuldig mee om. Dat deden de Geervlieters ook, want Berkan Bayraktal, Ilias Edir, Brian van Dam en Rowan Zechiel hielpen riante mogelijkheden om zeep. De mooiste kans kreeg OHVV via Yannick Ponit, maar hij schoot het Geervlietse presentje halverwege op de paal. ‘We hebben vorige week tegen TOGB verdiend verloren, maar nu speelden we een dramawedstrijd tegen een ploeg die niet wilde voetballen,’ sprak Francis Janse zijn ongenoegen uit. ‘OHVV miste weliswaar kwaliteit, maar wij misten ondanks het windvoordeel de kwaliteit om te scoren. Ik heb tijdens de rust gezegd de tegenstander monddood te maken door te scoren, maar ook in de tweede helft waren we niet bij machte om doelpunten te maken.’ Collega Arie Horstink toonde zich ingenomen met het punt. ‘Op basis van strijd en mentaliteit hebben wij het punt met dit team dikverdiend,’ stelde de trainer van OHVV resoluut. ‘Natuurlijk was PFC voetballend beter, kreeg het ook kansen, maar die hebben wij ook gehad. Gaat die bal van Yannick (Ponit, DR) erin, dan steel je de overwinning, maar dat is ook voetbal. Ik heb door de vele blessures noodzakelijk moeten terugvallen van een 4-3-3 naar een 4-4-2 systeem. Nood breekt wetten,’ aldus Arie Horstink. PFC speelt aanstaande zondag om 14.00 uur op het sportpark Onder aan de Toldijk de topper tegen Gouda. OHVV gaat op verplaatsing de strijd aan in de belangrijke wedstrijd tegen OHVV. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
OHVV: Rick Groenendijk; Davy van Velzen, Jan Kees den Hartog (60. Yannick Ponit), Stefan Berkman, Aron van der Steen; Raymond Berkman (59. Johan van der Ham), David Keijzerwaard, Slavisa Milojevic (60. Patrick van Dorp), Jarno Huisman; Thomas Biesheuvel, Ramon van de Bie (46. Yannick Ponit).
PFC: Serhan Tenekecioglu; Jock de Burgo, Jerry Fortes, Kevin Lenz, Shubert Rojer; Vailon Ligeon; Wesley Schouten (58. Brian van Dam), Marcello Gomes da Veiga; Rowam Zechiel; Abner Viera Mendes Teixero (72. Steve Kot), Ilias Edir (65. Berkan Bayraktar).
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant