’t Capproen maakt geen fout tegen Oranje Zwart-De Hoekse

Sport 135 keer gelezen

’t Capproen heeft in de Tienvoet in Mijnsheerenland met een 12-17 (7-6) overwinning korte metten gemaakt met Oranje Zwart/De Hoekse en daarmee wederom een concurrent van zich afgeschud. Het Hellevoetse korfbalteam voert zij aan zij met VIOS de ranglijst aan in de vierde klasse I

‘We hebben een zeer slechte eerste helft gespeeld,’ gaf Joop Edixhoven aan dat het in het eerste deel met een achterstand van 7-6 niet allemaal van een leien dakje was gegaan. ‘We hadden eigenlijk het geluk dat Dianne (Kuiper, DR) en Britt (de Kruif, DR) vlak voor rust voor de aansluiting zorgden, anders had het vervolg wel eens een heel ander verhaal kunnen worden.’ De spelers waren zich bewust dat het allemaal niet vanzelf zou komen, dat er ook gewerkt diende te worden om tot een positief resultaat te komen. ’t Capproen kwam met Roy Vermaat voor Freek Sjouw dan ook als herboren uit de kleedkamer, kwam nog wel even met 9-7 achter, maar binnen acht minuten tijd hadden de bezoekers de achterstand omgebogen in een florissante 9-13 voorsprong. ‘OZ was de weg kwijt, begon te mekkeren tegen de scheidsrechter, wat wij overigens in de eerste helft deden. De ploeg vermande zich bood veel meer weerstand en kreeg de ballen nu wel mee,’ verklaarde de coach van ’t Capproen de ommezwaai van zijn ploeg. Brittany de Kruif was met zes treffers wederom de gevierde vrouw. ’t Capproen speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in De Fazant de topper tegen Scheldevogels. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
’t Capproen: Dennis Zwarts, Richard van Marion (2 keer), Loraine Krukkert (2 keer), Brittany de Kruif (6 keer); Freek Sjouw (31. Roy Vermaat 1 keer), Nathan Doodkorte (1 keer), Dianne Kuiper (4 keer), Manon Doodkorte-Wolterman (1 keer).