Afbeelding

Nieuwenhoorn klaar voor derby tegen Hellevoetsluis

Sport 98 keer gelezen

Nieuwenhoorn is na de klinkende 2-3 (1-0) overwinning op het drukbezochte sportpark aan de Hofdijksweg in Ouddorp klaar voor de derbykraker aan de Brielsestraatweg tegen Hellevoetsluis. Nieuwenhoorn toonde in de kraker tegen WFB onder toeziend oog van de hele selectie van Hellevoetsluis, dat in en tegen Kruiningen niet in actie kwam, veel veerkracht door een 2-0 achterstand alsnog om te buigen in een 2-3 overwinning.‘Het was een superthriller, ben trots op de ploeg,’ sprak Ben Mierop lovend over zijn mannen. De topper in de derde klasse BZ1 werd onder het scherpst van de snede uitgevochten.

De Ouddorpers, onder leiding van de Hellevoetse trainer Harry Rusken, probeerden de opponent van over het Haringvliet met veel druk naar voren te overrompelen, maar Sonny Booth was met het hoofd dicht bij de openingstreffer. Na een halfuur spelen joeg Stefan Nagtegaal een vrije trap achter doelman Kevin van de Wijngaart: 1-0. De bezoekers, zonder de geblesseerden Dwight Preijll en Wesley Abbo, probeerden in de tweede helft in een hoog tempo orde op zaken te stellen, maar Bunjamin Karahan kwam een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te glijden en een schot van Ken Luijendijk werd geblokt. Na een uur spelen was daar de domper toen Geert Jan Bakelaar een hoekschop mocht inkoppen: 2-0. ‘Dat was voor dat moment super zuur,’ meende de trainer van Nieuwenhoorn, die meteen anticipeerde door Mo Bozhar en Diego de Graaf in te brengen en met tactische aanvalszetten een halfuur lang voluit gtas te geven. Halverwege schoot Diego de Graaf zijn ploeg uit een voorzet van Shi-Fa Steehouder dichterbij: 2-1. De spanning werd nog eens opgevoerd door Davy Mierop, die zijn ploeg op een aangever van Damiano Vaudo een kwartier voor tijd vanuit de draai langszij schoot: 2-2. Beide ploegen gingen vervolgens volop voor de winst, de spanning steeg ten top. Zeven minuten voor tijd ontpopte Damiano Vaudo (foto) zich als matchwinnaar door een voorzet van Dennis Nijkamp onhoudbaar langs Van Dam te knallen: 2-3. ‘Ik ben superblij dat de ploeg een 2-0 achterstand tegen een goede tegenstander alsnog kon ombuigen. Wij zijn klaar voor de kraker tegen Hellevoetsluis. De derby op het eiland, leuk voor de gemeenschap, de jeugd en noem maar op,’ besloot Ben Mierop. Mierop, die liet weten aan het einde van het seizoen te zullen stoppen als trainer van Nieuwenhoorn. ‘Ik ben dan tien jaar trainer geweest, waarvan de laatste twee seizoenen als hoofdtrainer van Nieuwenhoorn. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.’ Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag op het sportpark aan de Brielsestraatweg de derbytopper in de derde klasse BZ1 tegen Hellevoetsluis. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.
Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Dave Leentvaar (60. Mo Bozhar), Sonny Booth, Dennis Nijkamp, Timo Buijs; Ken Luyendijk, Damiano Vaudo, Sander van Pelt (60. Diego de Graaf); Marouane Aissati (46. Shi-Fa Steehouder), Davy Mierop, Bunjamin Karahan.
Dan Rolandus
Archieffoto: Theo van Kralingen

 

Uit de krant