Afbeelding

Ibis boekt belangrijke zege bij Hou Stand

wo 3 dec 2014, 19:04 Sport 63 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben een belangrijke 2-3 (25-18, 19-25, 22-25, 25-23, 6-15) overwinning behaald tegen Hou Stand. De 50-jarige jubilaris houdt zich als promovendus vooralsnog goed staande in de eerste klasse A. ‘We hebben slechts twee wedstrijden met 4-0 verloren, pakken daarnaast diverse punten,’ geeft coach Adrie Prins aan tevreden te zijn met de prestaties van zijn team. De selectie van Ibis genoot afgelopen maandag nog van de demonstratietraining, die door ex-international en ex-bondscoach van de nationale mannenploeg Edwin Benne in sporthal De Morgenstont werd gegeven. ‘De training van Benne trok vanaf het eiland Voorne-Putten zoals spelers van Volley Voorne en Vovero veel belangstelling.

De spelers van Ibis leken aanvankelijk weinig te hebben opgestoken van de handelingen van Edwin Benne (foto), want het bleef met een marge van dertien punten ver achter op Hou Stand. ‘Halverwege begonnen we te draaien, maar de achterstand bleek te groot om de set te winnen: 25-18. Het ritme van de eerste set namen we mee in het tweede deel en dat monde uit in een 19-25 overwinning.’ De ploeg van Adrie Prins, die het moest stellen zonder Fuan de Bruijn en Stan Blokhuis, raakte in set drie enigszins vermoeid, maar liepen in de finale toch door naar 22-25. De spanning in de vierde set was eveneens groot van twee gelijkwaardige ploegen. Bij 15-15 liep de thuisclub door naar 23-17, maar de Hellevoeters kwamen terug tot 23-23, waarna twee klappen voldoende waren voor de Rotterdamse setwinst: 25-23 (2-2). ‘We gingen er in de vijfde set meteen tegenaan, namen ook afstand en deze hebben we niet meer uit handen gegeven,’ aldus Adrie Prins. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl


Ibis (heren): Chris Jongejan, Ivo Jacobs, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen.

Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant