Afbeelding

FC Vlotbrug geveegd door hekkensluiter

Sport 34 keer gelezen

FC Vlotbrug heeft afgelopen zaterdag een gevoelige 6-0 (3-0) nederlaag geleden tegen Zestienhoven. De hekkensluiter in de derde klasse C profiteerde vooral van de fouten van de Hellevoetse verdedigers. ‘In plaats van de punten te pakken tegen de clubs die onder ons staan, hebben we deze wedstrijden tegen CION 5-1, SVS (1-3) en nu Zestienhoven allen verloren,’ beseft Tom Larssen dat het wel eens een moeilijk seizoen zou kunnen worden. ‘Na de overwinning bij Rhoon dacht ik naar omhoog te kunnen kijken, zeker omdat we te maken kregen met de ploegen onder ons. Nu we deze hebben verloren zullen we in deze zware afdeling moeten knokken om te overleven.

’ FC Vlotbrug zat het ook niet echt mee, want in een goede beginfase verzuimden de bezoekers de riante kansen in treffers om te zetten. Tot overmaat van ramp miste Stony van den Berg een strafschop. Omdat de Rotterdamse doelwachter te vroeg bewoog, kreeg Van den Berg een herkansing, maar ook nu miste hij de kalktrap. ‘In plaats van 2-1 werd het 3-0. Daarna hebben we met drie aanvallende wissels alle risico genomen om er nog een stuntje uit te halen, maar bij 4-0 was het over en uit,’ aldus de teleurgestelde trainer Tom Larssen, die het ook nog eens zonder de voor zeven wedstrijden geschorste Clint van den Veerdonk moest stellen. FC Vlotbrug kan zaterdag weer beschikken over Mitchell de Zeeuw, die een schorsing uitzat, maar raakt nu Danny Browne vanwege een schorsing weer kwijt. ‘Het probleem is ook dat we het wekelijks moeten stellen zonder dragende krachten. Ik heb dit seizoen nog niet kunnen spelen in de sterkste opstelling. Ik ben nog altijd tevreden over de groep. De bereidheid om voor elkaar te werken en hard te trainen is er. De sfeer is ook goed, maar er zullen vooral punten gepakt moeten worden.’ FC Vlotbrug bezet de tiende plaats op drie punten van plaats zeven (PPSC) en drie punten van de hekkensluiter (Excelsior R). De FC speelt aanstaande zaterdag omn 14.30 uur op De Kooistee tegen Victoria ’04. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl


FC Vlotbrug: Dennis Bredius; Bram Scheringa, Léon van Straten (46. Sjors Allersma), Rafotski Cordoy; Bart Bergwerff (46. Lars Stuifzand), Siméon Seghers, Nick Buijs, Gijs Vermeer (46. Ewan Gomes Soares); Danny Browne; Shenomar Pers, Stony van den Berg.

Dan Rolandus

 

Uit de krant