Afbeelding

Hellevoetsluis geeft WFB voetballes

Sport 68 keer gelezen

Hellevoetsluis is ook na de met 5-1 (2-1) gewonnen wedstrijd tegen WFB nog ongeslagen. De Ouddorpers, onder leiding van de Hellevoetse trainer Harry Rusken, toonden teveel ontzag voor de koploper in de derde klasse BZ1. ‘We hebben knap gespeeld en dik verdiend gewonnen,’ meende Edwin de Koning. ‘Na de 1-1 was het over met WFB. Hellevoetsluis nam op het sportpark aan de Brielse straatweg meteen het initiatief. Na twaalf minuten spelen streepte Ferry van der Spuy vanaf 25-meter via de binnenkant van de paal raak: 1-0. Het was meteen de laatste daad van de middenvelder, want het dodelijke schot leverde een spierblessure in het bovenbeen op. ‘Ik denk dat Ferry dit jaar niet meer in actie zal komen.’

De Hellevoeters, die het moesten stellen zonder Bram van Aken (knie) en Wouter Besters (enkel), bleef de bovenliggende partij, maar door een benutte strafschop van Simon Bremer na vasthouden van Öner Sang-A-Jong werd het weer een wedstrijd: 1-1. Het evenwicht bleek maar voor even, want nadat Vincent Mast een vrije trap van Randy Schippers via doelman Eduard van Dam in de rebound alsnog tegen het garen kopte, was het over met het verzet van de club uit het westen van Flakkee: 2-1. Na de rust kwamen de bezoekers er tegen de bij vlagen uitstekend spelende Hellevoeters niet meer aan te pas. Armin de Rooij lepelde direct na rust een vrije trap achter Van Dam in het doel: 3-1. Victor Hartog bracht de stand op het uur op 4-1. Dani Biegel leek op weg naar 5-1, maar nadat de A-junior na een solo langs een viertal Ouddorpers was gelopen knalde hij jammerlijk op de paal. Vincent Mast kopte vijf minuten voor tijd een voorzet van Armin de Rooij in het doel. 5-1. ‘We zijn nog steeds ongeslagen, dat willen en moeten we met Nieuwenhoorn en DBGC zo dicht in de rug zolang mogelijk blijven. De bovenste drie zijn aan elkaar gewaagd, dus mag je tegen de clubs daaronder geen punten laten liggen. Dat betekent dat we in elke wedstrijd scherp moeten blijven. Nu eerst de uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen Kruiningen tot een goed einde brengen en dan de derbytopper tegen Nieuwenhoorn. Het zou toch mooi zijn dat we een derby zouden krijgen zoals in Spakenburg met IJsselmeervogels-Spakenburg, Katwijk met Quick Boys-Katwijk of Veenendaal met DOVO-GVVV?’ Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, iwww.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Öner Sang-A-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Frenk van Gelderen, Ferry van der Spuy (14. Armin de Rooij), Victor Hartog; Randy Schippers (81. Dani Biegel), Charlo Hassell (69. Robin de Ridder), Serkan Yavuzyigitoglu.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant