Afbeelding

Nieuwenhoorn blijft in het spoor van Hellevoetsluis

Sport 45 keer gelezen

Nieuwenhoorn: Nieuwenhoorn blijft met een 2-0 (0-0) overwinning tegen NOAD ’67 in de zak druk uitoefenen op de koploper in de derde klasse BZ1, Hellevoetsluis. De Nieuwenhoornaars wachten zo vlak voor de winterstop met de toppers op verplaatsing tegen WFB aanstaande zaterdag en Hellevoetsluis op zaterdag 13 december een zwaar programma.

Het is zeker niet in ons voordeel dat WFB met 5-1 heeft verloren van Hellevoetsluis. Zij zullen in Ouddorp extra gemotiveerd tegenover ons staan. Daarna de topper tegen Hellevoetsluis. Een echte derby, die op zichzelf staat. En ook Ouddorp ligt me aan het hard, dus kijk ik met veel genoegen uit naar twee loodzware uitwedstrijden,’ aldus Ben Mierop. De trainer van Nieuwenhoorn was ook content over het spel van zijn ploeg tegen NOAD ’67, maar niet over de eindstoot. ‘We speelden heel goed tot aan de zestien, zodat we NOAD ’67 85 minuten lang in de wedstrijd hebben gehouden,’ doelde Mierop op de slordige eindpass of wel voorzet op het scorend onvermogen van zijn ploeg. ‘We hebben in de eerste helft veertien mogelijkheden gehad om tot honderd procent te komen en dat hebben we nagelaten. Tijdens de rust heb ik gezegd het geduld te bewaren.’ Nieuwenhoorn bleek op het sportpark aan de Rijksstraatweg in het tweede deel al na vijf minuten spelen doeltreffend, toen Wesley Abbo een hoekschop van Davy Mierop tegen het garen kopte: 1-0. De thuisclub verzuimde vervolgens door te drukken, waardoor het gevaar voor een fatale tegenstoot bleef staan. ‘We bleven slordig in de laatste fase.’ Mierop werd vijf minuten voor tijd uit zijn lijden verlost, al hoewel daar wel een strafschop voor aan te pas moest komen. Damiano Vaudo belastte zich met de klus: 2-0. ‘Belangrijk is dat we voor de toppers verschoont zijn gebleven van kaarten.’ Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.


Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Dennis Nijkamp, Wesley Abbo, Sonny Booth, Thomas Melching; Ken Luyendijk, Damiano Vaudo, Sander van Pelt (46. Mo Bozhar); Marouane Aissati (46. Timo Buijs), Davy Mierop, Sh-Fa Steehouder (80. Michael Mathilda).


Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant