Afbeelding

Volleyballers IBIS in spannend duel langs Sliedrecht Sport 5

Sport 9 keer gelezen

Het was zaterdagavond in sporthal De Morgenstond een mooie avond voor de mannen van IBIS. De ploeg van Adrie Prins moest aantreden en het werd een heerlijk volleybal gevecht tussen de Hellevoeters en Sliedrecht Sport 5. De winst bleef in Hellevoetsluis, want IBIS won het duel met 3-2. In de eerste twee sets van de avond kon IBIS al snel uitlopen en die werden dan ook gewonnen met 25-16 en 25-17.

De ervaring van de tegenstander kwam toch terug in het duel. Tegen de ervaren mannen was men nog niet klaar en de derde en vierde set moest IBIS dan ook op het einde inleveren. De Sliedrechtse ploeg zegevierde toen met 20-25 en 22-20. Een vijfde set was nodig om de winnaar van het duel te bepalen. Hierin ging het over en weer. Uiteindelijk trok IBIS met 17-15 aan het langste eind en was de overwinning zwaar bevochten. ‘We startte in de eerste twee sets grandioos. We hebben ze totaal afgebluft. De derde set ging minder, het verliep stroef tegen de oude geroutineerde ploeg. Zij kregen vat op ons spel. Dat gebeurd daarna opnieuw en in de laatste set was het zo spannend. Het ging op en neer. Gelukkig wisten wij te winnen’, zegt Adrie Prins na de 3-2 zege van zijn ploeg. De ploeg uit onze stad staat nu tiende en moet komend weekend tegen Hou Stand dat achtste staat met slechts drie punten meer.

Spelers IBIS:
Chris Jongejan, Ivo Jacobs, Stan Blokhuis; Fuan de Bruijn, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller.

Alex Hordijk
Fotografie: Theo van Kralingen

Uit de krant