Gehavend Hellevoetsluis door in districtsbeker

Sport 298 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft de achtste finales bereikt van de districtsbeker. De ploeg van Edwin de Koning won zaterdagmiddag aan Brielse Straatweg met 3-2 van VVOR dat ook in de derde klasse uitkomt. De Hellevoeters moesten met een gehavende ploeg aantreden. Ondanks dat het beroep van Charlo Hassell nog loopt, bleeft de speler aan de kant, daar hij ook geblesseerd is geraakt. Wouter Besters en Husseyin Yavuzyigitoglu zijn tevens geblesseerd en Robin de Ridder en Armin de Rooij ontbraken om diverse redenen.

Toch was het de ploeg uit Hellevoetsluis die na dertien minuten op voorsprong kwam via Serkan Yavuzyigitoglu. Nog geen zeven minuten later was het Victor Hartog die voor de 2-0 zorgde. Kort voor rust was het Joey Karsten die vanaf elf meter de bal in de touwen jaagde. Vervolgens bracht Karsten de ploegen halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Zes minuten voor het einde was het Randy Schipper die voor de 3-2 eindstand zorgde. ‘Het ging moeizaam, maar we hadden, net als VVOR over een aantal basisspelers niet de beschikking. We willen zover mogelijk komen. Ik hoop dat de geblesseerden weer snel mee kunnen doen’, zegt Edwin de Koning die met zijn team al vanaf 9 augustus ongeslagen is. De volgende ronde voor de districtsbeker staat gepland voor 14 februari. Zaterdag gaat voor de Hellevoeters de competitie weer van start. Dan is Noad de tegenstander voor de koploper uit de derde klasse.