Afbeelding

Vovero geeft Ibis het nakijken

vr 31 okt 2014, 14:41 Sport

De volleyballers van Vovero hebben de belangrijke streekderby in de Hellevoetse Morgenstont tegen Ibis met een 1-3 (22-25, 10-25, 18-25, 25-21) overwinning afgesloten. De Rozenburgers zijn daarmee van de laatste plaats gestegen naar plaats zeven in de brede middenmoot van de eerste klasse A regio Zuid. De debuterende Hellevoeters bezetten de tiende plaats. De eerste set was er van krachtsverschil nauwelijks sprake tot aan de 18 punten, toen Vovero met winners van Peter Doorduin, een goed blok en de onverzettelijk werkende Folkert Staalduinen het rammelende Ibis tot capituleren dwong: 22-25 (0-1).

Vovero walste vervolgens in set twee met 10-25 over het aangeslagen Ibis heen: 0-2. ‘Het was gewoon bagger,’ sprak de balende coach Adrie Prins zijn teleurstelling uit over het belabberde spel van zijn manschappen. ‘Alles liep perfect, Ibis kon daar weinig tegenoverstellen. Wij scoorden en ook de lang lopende aanvallen maakten we af,’ sprak coach Marianne Sannes haar tevredenheid met onder meer rake klappen van Steve van Woerkom uit. Ibis leek het tij in set drie te doen keren, want met een 7-3 voorsprong was het goed op weg om tegen te scoren. Doch met Ibrahim Dzananovic bij Vovero in de ploeg begon het bij de thuisclub toch weer te haperen en werd de set, nu met 18-25, voor de derde keer ingeleverd: 0-3. Ronald Ketelaar was in de laatste set uitstekend op dreef, want met een serviceserie van 16 punten zorgde hij bijna in zijn uppie voor het enige tegenpunt van Ibis: 25-21 (1-3). ‘We hebben constant acht punten voor gestaan, maar door matige passes kwamen we tegen het einde toch weer in de problemen. Maar vergeet niet dat het voor veel spelers nog wennen is op het niveau van de eerste klasse,’ aldus Adrie Prins. Collega Marianne Sannes was in haar nopjes met de overwinning. ‘Het was een belangrijke overwinning. We zullen hard moeten knokken om bij de onderste vier weg te blijven.’ Vovero speelt aanstaande zaterdag om 20.00 uur in De Rozet tegen RVC/Libanon ’50 2. Ibis wacht aanstaande zaterdag om 13.45 uur in De Ackers in Bergschenhoek de ontmoeting tegen Volley2B. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
Ibis (heren): Chris Jongejan, Arie Verkamman, Ivo Jacobs, Fuan de Bruijn, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen.
Vovero (mannen): Peter Doorduin, Folkert Staalduinen, Michael Burger, Steven van Woerkom, Michel Taillie, Arie van der Born, Ibrahim Dzananovic.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant