Afbeelding

HC Voorne haakt af na nederlaag bij Roomburg

Sport 16 keer gelezen

De hockeysters van HC Voorne hebben de aansluiting met de top (voorlopig?) verloren door de topper in Leiden tegen Roomburg in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 (2-1) te verliezen. Het duel tussen beide toppers was er één van aanpikken of afhaken. Welnu, de HC zal in de derde klasse B op plaats zes vanuit de wachtkamer moeten opkrabbelen om weer aan de top van de ranglijst te geraken. ‘We hebben twee wedstrijden verloren en dat was wel op verplaatsing tegen twee titelkandidaten (Derby en Roomburg, DR),’ blijft coach Rob van ’t Zet geloof houden in titelkansen voor zijn team.

De teams maakten er met de wil om te willen winnen een waar spektakel van. De Hellevoetsen, die uitkwamen zonder de geblesseerde Lauren Bax, Demi Homberg, Ashlyn van der Torren en Femke Wagner, zaten al na twee minuten spelen op rozen, toen Sophie Schinkel een afgeketste strafcorner van Melissa van Keulen op de keepster in de rebound alsnog tegen het garen joeg: 0-1. De thuisclub pakte vervolgens het overwicht en dat leverde op het halfuur de verdiende gelijkmaker op: 1-1. De eerste helft was nog niet gedaan, want even later werd doelvrouwe Ira van Gastel wederom door een Leidse sc gepasseerd: 2-1. Coach Rob van ’t Zet gaf zijn meiden de boodschap mee de rust te bewaren. Desondanks werd de jacht op de gelijkmaker aan de overzijde via een snel uitgevoerde counter afgestraft tot 3-1. De veerkracht van HC Voorne bleek groot, want Sofie Ravenslagh na goed doorzetten van Lauren Purvis en Lauren Purvis zelf met een push vanaf de cirkel trokken de plooien weer helemaal glad: 3-3. Beide teams gingen op jacht naar de overwinning. Roomburg had uiteindelijk het laatste woord: 4-3. ‘Ik ben heel blij met de mentale weerbaarheid van mijn team, dat van 3-1 terugkwam tot 3-3. We geven ons nog niet gewonnen voor het kampioenschap,’ aldus Rob van ’t Zet. Bij de HC debuteerde jeugdspeelster Shaquille Warren in de hoofdmacht van HC Voorne. De Hellevoetsen spelen aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark aan de Boerseweg tegen Pijnacker. Meer sport zie de websites van www.groothoverwicht, drong tegende ellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Sacha Valentijn, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Suzanne van Roon; Sophie Schinkel, Karlijn Westerhof, Melissa van Keulen; Marloes Ravenschlag, Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard. Lauren Purvis, Sofie Ravenschlag en Shaquille Warren kwamen ook in actie.
Dan Rolandus

Uit de krant