Afbeelding

Hellevoeter Marco Geleijnse in top-10 veldrit Spijkenisse

vr 31 okt 2014, 11:11 Sport

Wouter Been heeft de derde wedstrijd van de Veldritcompetitie categorie A op zijn naam geschreven door achtereenvolgens Wieger van der Schaaf en John Spruit voor te blijven. De 25-jarige Rijswijker maakte op het fraaie parkoers Oostbroek van de organiserende wielervereniging PRC Delta uit Spijkenisse een flitsende start en kreeg Wieger van der Schaaf in zijn wiel mee. Op enige afstand volgden John Spruit, Patrick van Nunen en de jonkies Mike van Nunspeet, Ralph Hogervorst en Marco Geleijnse. Net na het ingaan van de derde rond kwam eliterenner Been ten val waarop de gevlogen Hagenaar Wieger van der Schaaf een flink gat sloeg op de concurrentie. John Spruit uit Nootdorp reed op gepaste afstand van de leider op weg naar de tweede plaats ontspannen zijn rondjes

Te ontspannen wellicht, want achter Spruit had Wouter Been zijn ritme na zijn val weer hervonden en wenste zijn door pech verloren eerste plaats niet zomaar gewonnen te geven. De eliterenner van Restore Cycling kreeg Spruit weer in het vizier, sprong er op en erover en zette de achtervolging in op de moegestreden Wieger van der Schaaf. Bij de laatste doorkomst op het Wielrenpad bleek Wouter Been de ongenaakbare leider, die tot aan de meet niet meer te achterhalen was. Wieger van der Schaaf (De Spartaan) en John Spruit (Restore Cycling) bolden als tweede en derde over de streep. De 17-jarige Hagenaar Mike van Nunspeet (Westland Wil Vooruit) nestelde zich voor Barendrechter Patrick van Nunen (DRC de Mol) op de vierde plaats. De pas 16-jarige Hellevoeter Marco Geleijnse behaalde als best geklasseerde Deltarenner een verdienstelijke zesde plaats. Ralph Hogervorst (RWC Ahoy’) uit Pijnacker finishte als zevende en hield daarmee de weer op het zadel gestapte Zuidlander Tony Reijtenbagh (PRC Delta), Rotterdammer Jamie Romijn (RWC Ahoy) en thuisrijder Wouter Ketting (PRC Delta) op de plaatsen acht, negen en tien achter zich. ‘Ik kwam bij die val niet goed uit met mijn voorband, eigen schuld ook, want ik had geen modderbanden ingestoken. Nadat ik weer in mijn ritme was gekomen heb ik de aanval ingezet. Dit was een mooi begin in de opbouw naar een goede conditie op de baan. Ik hoop me tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het NK Omnium in Alkmaar te kwalificeren voor het NK,’ aldus Wouter Been.
Danielle Sluijter uit Rijswijk was oppermachtig in de veldrit voor vrouwen categorie D. De 19-jarige crosser van Westland Wil Vooruit nam vanaf de start de leiding en gaf deze tot aan de finish niet meer af. Charlotte de Graaf uit De Lier maakte het feest voor Westland Wil Vooruit compleet door als tweede op het podium te stappen. De Haagse Juul Hubert (De Spartaan) completeerde het podium door in de voorlaatste ronde bij haar ploeggenote Sytske de Jong uit Rijswijk weg te rijden.
Martijn Geenen (Cyclingteam Wielertoerist) uit Kinderdijk bleek in de categorie B haast te hebben, want al na één ronde had hij al zoveel voorsprong opgebouwd op Jean-Paul Brunsveld (GRTC Excelsior) uit Zoetermeer zodat hij al fluitend zijn eenzame tocht naar de overwinning kon voltooien. Het gevecht om plaats drie was met thuisrijder Ton Kleinjan (PRC Delta), Peter Rademaker (Dirty Hill ATB) uit Alphen aan den Rijn, Rotterdammer Wout Delwel (PRC Delta) en Sirik Deerenburg (De Spartaan) uit Schipluiden een stuk spannender. Ton Kleinjan en Peter Rademaker bleven uiteindelijk over waarop laatstgenoemde in een zinderende sprint Kleinjan van het podium afhield. De 14-jarige (!) Lennart Reijtenbagh (PRC Delta) uit Zuidland passeerde, met drie avonden in het voorprogramma van de Zesdaagse van Amsterdam in de benen, de meet verdienstelijk als negende. De mountainbikers van RRC de Pedaalridders waren heer en meester in de mountainbikewedstrijd in categorie C. Ridderkerker Guus van Gemert mocht zich laten lauweren, broer Tijs van Gemert uit Zoetermeer nam plaats op plek twee en Jan Hordijk uit Westmaas completeerde het podium.
Dan Rolandus

Uit de krant