Afbeelding

Nieuwenhoorn met de billen bloot tegen DBGC

Sport 12 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft de strijd om de eerste periode titel van Hellevoetsluis verloren door in de heuse topper tegen DBGC met 2-4 (0-2) de eerste competitiewedstrijd te verliezen. De Nieuwenhoornaars bezetten in de derde klasse BZ1 de derde plaats op vijf punten van Hellevoetsluis en één punt van DBGC.

‘Het klinkt misschien vreemd als je hebt verloren, maar ik heb genoten van twee ploegen die met goed voetbal de intentie hadden om te winnen,’ gaf Ben Mierop aan niet alleen trainer, maar ook een liefhebber van het spelletje te zijn. ‘Het enige dat ik de groep kan verwijten is dat zij bij de omschakeling te naïef verdedigen.’ Een feit is wel dat de weg voor de zaterdagtak van Nieuwenhoorn nog heel lang zal zijn om op het niveau hoofdklasse te komen waarmee het voormalige vlaggenschip van het eiland een halfjaar geleden het zondagvoetbal heeft beëindigd.
Nieuwenhoorn begon sterk, kreeg ook kansen maar Marouane Aissati met een schot en Bunjamin Karahan met een kopbal hadden het vizier in kansrijke positie niet op scherp afgesteld. Na een kwartier spelen profiteerden de Oude Tongenaren van balverlies van Aissati, waarop Bas Abresch als eindstation de snel uitgevoerde counter mocht afronden: 0-1. ‘Vanaf dat moment waren we even van slag, maar pakten het vervolgens weer goed op.’ Nieuwenhoorn kreeg op slag een nieuwe domper te verwerken, toen DBGC uit een afgeslagen hoekschop van Nieuwenhoorn ten aanval trok, uitblinker Jeroen Sep opponent Thomas Melching op het verkeerde been zette en vervolgens uit te halen voor 0-2. ‘Natuurlijk waren we teleurgesteld, maar voelden ons nog niet verloren, wisten dat we nog het één en ander recht konden zetten.’ Ben Mierop liet Ken Luyendijk voor Wesley Abbo en Shih-Fa Steehouder voor Sander van Pelt opdraven om nog meer druk op het Flakkeesse doel uit te oefenen. Na een uur spelen had dat succes, toen invaller Ken Luyendijk een voorzet van de andere invaller Shih-Fa Steehouder succesvol op zijn schoen nam: 1-2. De thuisclub rook bloed en gooide er nog een schepje bovenop. Nadat Davy Mierop zijn kopbal op de lat had zien eindigen, trok Bunjamin Karahan de plooien weer glad: 2-2. DBGC was rijp voor de sloop, totdat Jeroen Sep van de rand van de zestien een afgeslagen hoekschop op de schoen nam en daarmee Kevin van de Wijngaart voor de derde keer het nakijken gaf: 2-3. ‘Bij 0-2 was er het geloof, maar nu gingen de koppies jammerlijk hangen.’ De 2-4 van Jeroen Sep drie minuten voor tijd bleek de bevrijdende treffer. ‘We zijn met de neus op de feiten gedrukt. We spelen sterke wedstrijden, kunnen voetballen, maar verdedigen is ook een vak. Het is balen, maar we hebben op die feiten verdiend verloren,’ aldus Ben Mierop. Nieuwenhoorn reist aanstaande zaterdag af naar Zeeland voor de ontmoeting tegen Duiveland. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.
Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Dennis Nijkamp, Wesley Abbo (46. Ken Luyendijk), Sonny Booth, Thomas Melching; Timo Buijs, Damiano Vaudo, Sander van Pelt (46. Shih-Fa Steehouder); Marouane Aissati (75. Davey Leentvaar), Davy Mierop, Bunjamin Karahan.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant