Nieuwenhoorn gestaakt tegen VVOR

Sport 212 keer gelezen

Nieuwenhoorn en VVOR (de derde klasse D) kwamen in de strijd om de districtsbeker bij een stand van 1-2 (1-1) niet verder dan 66 minuten. Daarna achtte de scheidsrechter de tijd rijp om de strijd te staken. ‘Het was op zich geen onsportieve wedstrijd, maar de scheidsrechter vond het nodig om met zes gele kaarten verdeeld over beide partijen en een rode voor Dennis Nijkamp te strooien met kaarten,’ gaf trainer Ben Mierop de warrige leiding van de scheidsrechter aan. ‘Als die man iets hoorde roepen, gaf hij de dichtstbijzijnde speler een kaart. Tijdens de rust ben ik naar de scheidsrechter gestapt en heb hem gevraagd of er problemen waren waarop wij als technische staf konden anticiperen.

Bij het tweede doelpunt van VVOR kreeg Dennis rood. We hebben op een nette manier aan de scheidsrechter gevraagd waarom hij hem rood gaf, waarop hij antwoordde niets met ons te maken te hebben, en hij vervolgens zei: hier gelden mijn regels. Ik heb hem gezegd dat het op deze manier geen zin had om verder te gaan, waarop hij besloot de wedstrijd te beëindigen. De escalatie om de wedstrijd te staken lag al op de loer. Ik was er niet eens rauwig om. Bij navraag aan Dennis zou niet hij, maar iemand anders tegen de scheidsrechter hebben geroepen een blauw shirt aan te trekken waarop hij Dennis rood gaf. Ik begrijp niets van het gedrag van die man, het was ronduit stuitend. Hij heeft voor veel mensen een leuke voetbalmiddag verknald,’ aldus het relaas van Ben Mierop. Davy Mierop scoorde de openingsgoal voor Nieuwenhoorn, dat nu is uitgebekerd. Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur aan de Brielstraatweg de topper tegen DBGC. Bij winst van Nieuwenhoorn of DBGC en verlies van Hellevoetsluis tegen Krabbendijke is de strijd om periode één weer helemaal open. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.