HC Voorne houdt de aansluiting met de top

Sport 176 keer gelezen

De hockeysters van HC Voorne hebben door een 2-0 (0-0) overwinning tegen Asvion de aansluiting in de derde klasse B met koploper Derby behouden. De Hellevoetsen hadden het beslist niet gemakkelijk, want de Schiedamse hekkensluiter trok zo rond de cirkel een muur op van verdedigers. ‘We wisten dat het een moeilijke middag zou worden, maar uiteindelijk hebben we met keihard werken de “muur” omver gekregen,’ sprak coach Rob van ’t Zet lovend over zijn meiden. HC Voorne pakte de tegenstander meteen aan, maar eenmaal rond de cirkel was het dringen.

Toch kreeg de HC op het sportpark aan de Boerseweg goede kansen om de druk van de ketel te halen, maar Ellen Mens, Lauren Purvis, Brittney Hoogerwaard en Karlijn Westerhof sprongen daar mede door het uitstekende keeperswerk van de doelvrouw van Asvion slordig mee om. Rob van ’t Zet wees zijn speelsters er tijdens de rust op de verdediging van Asvion met combinaties kapot te spelen. Dat was niet tegen dovenmansoren, want na twee minuten spelen was het al raak door Annelies van der Jagt (foto), die na een schot van Melissa van Keulen op de keepster in de rebound op de goede plaatst stond: 1-0. De thuisclub ging naar jacht op meer, kreeg door wat meer aanvallende activiteiten via de snelle aanvalsters van Asvion iets meer ruimte en dat leverde halverwege de tweede helft een door Brittney Hoogerwaard versierde strafcorner opnieuw succes op. Karlijn Westerhof knalde de sc tegen het garen: 2-0. Asvion drong wel wat meer aan, maar de verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Joyce Homberg hield de poort naar Ira van Gastel hermetisch afgesloten. ‘We hebben niets weggegeven, keihard als team gewerkt en ben met 10 punten uit vijf wedstrijden dik tevreden.’ Lauren Bax (met hand in het gips) en Sacha Valentijn (werk) ontbraken in het team van Rob van ’t Zet. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Marloes Ravenschlag, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Suzanne van Roon; Sophie Schinkel, Karlijn Westerhof, Melissa van Keulen; Lauren Purvis, Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard. Ashlyn van der Torren, Sofie Ravenschlag, Demi Homberg en Femke Wagner kwamen ook in actie.