Afbeelding

’t Capproen koploper na kraker tegen Atlas

Sport 21 keer gelezen

’t Capproen heeft na de gewonnen derby tegen ZKV (10-6) en tegen Luctor (15-9) nu de kraker in het Zeeuwse Ritthem, ingeklemd tussen Vlissingen en Borssele, tegen Atlas met 13-14 (6-10) gewonnen. ‘De coach (Joop Edixhoven, DR) was er vanwege een operatie niet bij, waarop ik hem meteen heb gebeld over onze prestatie,’ glunderde de trotse Loraine Krukkert over de topprestatie van haar team. De korfbalformatie uit Hellevoetsluis heeft de koppositie in de vierde klasse I in een rechtstreeks gevecht overgenomen van Atlas.

’t Capproen trok, met speler Nathan Doodkorte als coach op de bank, de teugels meteen strak aan en nam na een vliegende start met treffers van Roy Vermaat, Dennis Zwarts en Richard van Marion meteen afstand van de Zeeuwen: 3-0. ‘We hadden Atlas overdonderd. Tijdens de rust hebben we tegen elkaar gezegd vooral rustig te blijven en op het juiste moment de kansen te pakken. Dat liep tot 8-13 best goed.’ Atlas liet het er evenwel niet bij zitten, want het kwam sterk terug tot 12-13. ‘Het was in de laatste vier minuten billen knijpen omdat we zelf niet scoorden. Gelukkig schoot Dianne (Kuiper, DR) een vrije bal binnen en was het met 12-14 wel gespeeld. We waren met z ’n allen superblij en trots dat we hier hadden gewonnen, want het is in Zeeland met dat fanatieke publiek altijd lastig. We spelen aanstaande zaterdag thuis tegen Volharding en willen de eerste helft van het veldseizoen goed afsluiten,’ aldus speelster Loraine Krukkert. De wedstrijd op het sportpark aan de Martin Luther Kinglaan begint om 16.00 uur. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
’t Capproen: Roy Vermaat (2 keer), Dennis Zwarts (1 keer), Loraine Krukkert (3 keer), Brittany de Kruif (3 keer); Freek Sjouw, Richard van Marion (3 keer), Dianne Kuiper (1 keer), Manon Doodkorte (1 keer, 60. Esther Braber-Bruinaars).
Dan Rolandus

Uit de krant