Afbeelding

HC Voorne pakt draad weer op tegen Hoeksche Waard

Sport 148 keer gelezen

De vrouwen van HC Voorne hebben de nederlaag tegen Derby goed verteerd, want afgelopen zondag hebben zij opponent Hoeksche Waard met een 2-0 (2-0) nederlaag voor de oversteek naar Oud-Beijerland op de pont gezet. ‘We hebben de muur uiteindelijk gesloopt,’ gaf coach Rob van ’t Zet daarmee aan dat de Beijerlandsen met een muur op de cirkel uitsluitend naar de Boerseweg waren gekomen voor een punt.

De Hellevoetsen moesten het spel maken, deden dat ook, maar een opening vinden binnen de cirkel bleek een moeilijke hindernis verder. Daarbij moest de verdediging alert zijn op de sporadische, maar uiterst gevaarlijke counters. Ira van Gastel speelde daarbij een hoofdrol door met goede reddingen Hoeksewaardse doorboringen te voorkomen. Na zes minuten spelen opende de HC de score door Ellen Mens, die een afgemeten voorzet van doorzetster Brittney Hoogerwaard tegen het nylon schoot: 1-0. De thuisclub wilde meer, maar Ellen Mens, Demi Homberg en Ashlyn van der Torren verzuimden uit goed ogende aanvallen de marge te verdubbelen. Vlak voor rust was het wel raak door Lauren Purvis (foto), die een splijtende pass van Femke Wagner binnen de cirkel honoreerde met een voltreffer: 2-0. De tweede helft bood een zelfde spelbeeld. HC Voorne mocht naar hartenlust aanvallen, maar Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard en Demi Homburg konden de muur niet slechten. ‘Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben als team geknokt om de punten over de streep te trekken.’ De formatie van Rob van ’t Zet bezet in de derde klasse B de gedeelde vierde plaats op drie punten van koploper Derby. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark aan de Boerseweg tegen hekkensluiter Asvion. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Sacha Valentijn, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Suzanne van Roon; Sophie Schinkel, Karlijn Westerhof, Melissa van Keulen; Ellen Mens, Ashlyn van der Torren, Brittney Hoogerwaard. Marloes Ravenschlag, Sofie Ravenschlag, Lauren Purvis, Demi Homberg en Femke Wagner kwamen ook in actie.
Dan Rolandus
Archieffoto: Theo van Kralingen

 

Uit de krant