Afbeelding

Nieuwenhoorn voert druk op Hellevoetsluis

Sport 21 keer gelezen

Nieuwenhoorn blijft met de 3-0 (1-0) overwinning tegen Smerdiek met een achterstand van twee punten druk uitoefenen op de koppositie van Hellevoetsluis. De zwart witten speelden niet groots, maar waren wel heer en meester. ‘Smerdiek kwam met een ouderwets 4-4-2 systeem voor een punt, maar daar hebben we aardig doorheen gevoetbald,’ concludeerde Ben Mierop. ‘We waren alleen te slordig met voorzetten en hoekschoppen, die op kniehoogte niet goed aankwamen.’

Nadat de thuisclub op het sportpark aan de Rijksstraatweg door Sander van Pelt, Damiano Vaudo, Davy Mierop en Marouane Aissati diverse kansen tegen de hekkensluiter in de derde klasse BZ1 had laten liggen, rondde Shih-Fa Steehouder een dubbelpass met Davy Mierop kundig af: 1-0. Het ijs was gebroken, maar Smerdiek bleef een muur trekken rondom het zestienmetergebied. Na de rust een zelfde spelbeeld, maar met een iets meer risico nemend Smerdiek. Dat leverde talrijke kansen op voor Nieuwenhoorn, waarbij Damiano Vaudo en Timo Buijs met gapende gaten voor zich de mooiste kijkers lieten liggen. Tien minuten voor tijd schoot Diego de Graaf een aangever van Davy Mierop vanaf de rand van de zestien snoeihard tegen het nylon: 2-0. Even later schoot de ver uit zijn doel gekomen doelverdediger de bal voor de voeten van Davy Mierop, die zich ter hoogte van de middenlijn niet bedacht en het leer meteen doeltreffend retourneerde: 3-0. ‘We hadden er veel meer uit moeten halen, maar aan de andere kant is het positieve uit deze wedstrijd dat we voor het eerst dit seizoen de nul hebben behouden.’ Bij Nieuwenhoorn ontbraken de geblesseerden Ken Luijendijk (enkel) en Dwight Preijll. ‘Dwight heeft een spierbeschadiging aan het bovenbeen en ik ben bang dat we hem niet meer voor de winterstop terugzien. Een erfenis uit de wedstrijd tegen Den Bommel.’ Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag op verplaatsing tegen DFS. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.
Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Davey Leentvaar (46. Mo Bozhar), Sonny Booth, Thomas Melching, Dennis Nijkamp; Marouane Aissati, Damiano Vaudo, Sander van Pelt (60. Diego de Graaf); Shih-Fa Steehouder (46. Timo Buijs), Davy Mierop, Bunjamin Karahan.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant