Afbeelding

Hellevoetsluis ligt op kampioenskoers

Sport 105 keer gelezen

De eerste vijf wedstrijden van het voetbalseizoen zijn geschiedenis en dat betekent dat Hellevoetsluis na de 2-0 (0-0) overwinning tegen Duiveland met de volle bak punten en twee punten voorsprong op naaste achtervolger Nieuwenhoorn op kampioenskoers ligt. Edwin de Koning liet vooraf aan het seizoen al weten zo snel mogelijk met zijn team te willen terugkeren naar de tweede klasse.

‘Het gaat met een doelsaldo van 23 doelpunten voor en slechts 2 treffers tegen voortvarend in onze doelstelling, maar de eerste focus is gericht op een periodetitel. Lukt dat, dan willen we doorpakken en kijken wel waar we terechtkomen,’ sprak de trainer van Hellevoetsluis de ambities voor de club uit. Duiveland, met de zesde plaats de koploper van de Zeeuwse clubs in de derde klasse BZ1, was niet naar de Brielsestraatweg gekomen om de punten zomaar in Hellevoetsluis te laten. De Zeeuwen probeerden vanuit een goede organisatie de snelle mensen voorin te bereiken. Armin de Rooij en Huseyin Yavuzyigitoglu hadden hun handen vol, maar kweten zich uitstekend van hun taak door de vleugelspitsen nagenoeg te elimineren. De eerste helft had een rommelig karakter, maar de Hellevoeters verschaften zich toch wel enkele kansen, gingen daar overigens slordig mee om. De thuisclub zocht in het tweede deel met Joey Salij voor Robin de Ridder, die in de basis debuteerde, volop de aanval. Na een uur spelen moest de Duivelandse doelman volop aan de bak om een schot van Victor Hartog uit zijn kooi te ranselen. Het bleek uitstel van executie, want Hartog kopte uit de openstaande hoekschop van Frenk van Gelderen wel raak: 1-0. Vijf minuten later ontsnapte Hellevoetsluis middels een knappe redding van Desney Hoornweg aan een doorboring. Halverwege paste de scheidsrechter de voordeelregel toe op Victor Hartog, waarop Charlo Hassell, ook in de zaal bij OACN succesvol, de vrije doortocht kreeg en één op één via beide palen (!) geen fout maakte: 2-0. ‘Toen was de wedstrijd gespeeld. Duiveland was de beste ploeg tot nu toe waartegen wij beslist geen makkelijke middag hebben gehad.’ Bij Hellevoetsluis ontbraken Wouter Besters (komt terug van een blessure), Öner Sang-A-Jong en Randy Schippers. De Hellevoeters spelen aanstaande zaterdag om 14.30 uur de immer lastige topper op De Kruus in en tegen Den Bommel. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Armin de Rooij, Vincent Mast, Remon Haze, Huseyin Yavuzyigitoglu; Victor Hartog (89. Ernest Vermaat), Frenk van Gelderen, Ferry van der Spuy (75. Lennart Buvens); Bram van Aken, Robin de Ridder (46. Joey Salij), Charlo Hassell.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

Uit de krant