Damiano Vaudo ( Nieuwenhoorn)

Nieuwenhoorn morst eerste punten tegen Den Bommel

Sport 249 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft de eerste punten moeten laten in Den Bommel door tegen de club met die naam met 3-3 (3-2) gelijk te spelen. De zwart witten hebben daarmee de gedeelde eerste plaats in de derde klasse B Z1 nu moeten prijsgeven aan Hellevoetsluis. Ben Mierop hekelde de instelling van zijn spelers in het begin van de wedstrijd. ‘Net als tegen ZSC zijn we te slap begonnen, ontbrak de scherpte,’ wees de trainer van Nieuwenhoorn op de snelle openingstreffer van Bommelaar Wesley Bakker.

De tweede goal van Den Bommel ontstond uit knullig balverlies. Na een kwartier spelen hebben we het weer goed opgepakt.’ Nieuwenhoorn was vooraf gewaarschuwd dat het op het sportpark De Kruus flink kan stormen. Den Bommel nam al in de eerste minuut de leiding door een goal van Wesley Bakker. De bezoekers konden meteen aan de bak en het antwoord liet slechts vijf minuten op zich wachten door een perfect genomen vrije trap van Davy Mierop: 1-1. De vreugde was ook nu weer van korte duur, want drie minuten later leidde zwart wit balverlies ertoe dat Wesley Bakker kon doorstomen naar zijn en Bommels tweede treffer: 2-1. Nieuwenhoorn wierp vervolgens alle schroom van zich af, zette zich vast in de tegenstander en creëerde als vanouds weer goede kansen. Zo werd een inzet van Ken Luijendijk van de doellijn gehaald en vlogen twee kopballen van Davy Mierop voorlangs. Na een halfuur spelen was het dan toch raak toen Damiano Vaudo een hoekschop van Davy Mierop tegen het garen kopte: 2-2. Nieuwenhoorn leek erop en erover te gaan, maar de acties werden binnen de zestien te ver doorgevoerd, waardoor naderend onheil met soms harde Bommelse charges werden verijdeld. Vlak voor rust kreeg Den Bommel een strafschop toegewezen als ware het dat Sonny Booth binnen de zestien op een hoge bal hands zou hebben gemaakt. Wouter Berkelaar liet zich dat buitenkansje vanaf elfmeter niet ontnemen; 3-2. Ben Mierop wees zijn spelers er tijdens de rust op dat er uit een ander vaatje getapt diende te worden. Met Shih-Fa Steehouder voor Maroune Aissati waren de Nieuwenhoornaars met veel aanvalsdrang veruit de bovenliggende partij. Na kansen voor Davy Mierop en een kopbal van Damiano Vaudo op de lat was het wachten op de gelijkmaker. Den Bommel begon zich intussen te roeren met over mijn lijk acties. Na een uur spelen werd Bunjamin Karahan binnen de zestien gehaakt, waarop Damiano Vaudo de toegekende strafschop raak schoot: 3-3. Vervolgens werden onder aanmoedigingen van de fanatieke aanhang van Den Bommel tussen de kansen voor Nieuwenhoorn door de messen geslepen. ‘Ken Luijendijk en Dwight Preijl werden met aanslagen van achteren uit de wedstrijd geschopt. De scheidsrechter trad daar niet tegenop. Aan de andere kant hebben we het onszelf aangedaan door niet tijdig afstand van Den Bommel te nemen. Daarnaast denk ik dat hier meer clubs tegen een nederlaag zullen oplopen,’ aldus Ben Mierop. Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportcomplex aan de Rijksstraatweg tegen hekkensluiter Smerdiek. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.
Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Davey Leentvaar, Sonny Booth, Dwight Preijll (70. Thomas Melching), Dennis Nijkamp; Ken Luijendijk (60. Diego de Graaf), Damiano Vaudo, Marouane Aissati (46. Shih-Fa Steehouder); Bunjamin Karahan, Davy Mierop, Sander van Pelt.