Karlijn Westerhof
Karlijn Westerhof

HC Voorne verrast lotgenoot Evergreen

Sport 81 keer gelezen

De vrouwen van HC Voorne zijn het seizoen goed begonnen, want na de 2-2 deling bij Spijkenisse, werd nu Evergreen met 4-1 (2-1) verslagen. De Hellevoetsen smaakten met de zege op de eveneens uit de tweede klasse gedegradeerde club uit Maassluis na zeer lange tijd eindelijk weer eens het zoet der overwinningen en lijkt daarmee de weg naar omhoog te hebben ingezet. ‘Evergreen heeft een sterke ploeg, maar wij hebben hen vanaf de eerste minuut aangepakt en vastgezet,’ verklaarde Rob van ’t Zet de puike prestatie van zijn team.

De HC nam op het sportpark aan de Boerseweg uit een strafcorner al na drie minuten spelen de leiding door Melisa van Keulen: 1-0. De opsteker kreeg twee minuten verder al weer een vervolg, toen Karlijn Westerhof (foto) een individuele actie afsloot met een voltreffer: 2-0. ‘Daarna verzuimden we door te drukken waardoor Evergreen weer hoop kreeg dat er wat te halen was.’ De coach van HC Voorne, die het moest stellen zonder de geblesseerde Ashley van der Torren, sloeg de spijker op de kop, want vijf minuten voor rust, op een psychologisch slecht moment, scoorde Lisa Goedknegt de aansluitingstreffer: 2-1. ‘Tijdens de rust hebben we de boel weer op scherp gezet.’ Evergreen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Ellen Mens, die na een kwartier spelen uit een voorzet vanaf de flank de marge met een tip-in de marge weer op twee bracht: 3-1. Sophie Schinkel maakte in het gelijkopgaande duel aan alle onzekerheid een einde door uit een combinatie met Karlijn Westerhof de wedstrijd in het slot te werpen; 4-1. ‘Het was een pure teamprestatie. De ploeg heeft alles uit de kast moeten halen om tot dit resultaat te komen. We gaan stap voor stap vooruit, daaraan helpt deze overwinning wat goed is voor het vertrouwen,’ aldus de coach van HC Voorne. De Hellevoetsen spelen aanstaande zondag om 12.45 uur in Zwijndrecht tegen Derby. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Sacha Valentijn, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Lauren Bax; Melissa van Keulen, Karlijn Westerhof, Sophie Schinkel; Lauren Purvis, Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard. Sofie Ravenschlag, Demi Homberg, Suzanne van Roon, Marloes Ravenschlag en Femke Wagner kwamen ook in actie.
Dan Rolandus
Archieffoto: Peter de Jong

 

Uit de krant