Afbeelding

HC Voorne gelijk in vurige derby tegen HV Spijkenisse

Sport 193 keer gelezen

De vrouwen van HC Voorne zijn het hockeyseizoen met een 2-2 (1-0) gelijkspel in de uitbeurt bij HV Spijkenisse hoopvol begonnen. De equipe van Rob van ’t Zet speelde naast goed hockey met veel passie en strijd. De Hellevoetsen kregen in de vurige derby op het sportpark Groenewoud in Spijkenisse al na vijf minuten spelen een domper te verwerken, toen de thuisclub door een scheidsrechterlijke dwaling een strafbal kreeg toegewezen en Jamie Zeegers vanaf de stip vervolgens geen fout maakte: 1-0. De Hellevoetsen lieten zich niet in verwarring brengen en bleven goed hockeyend naar een opening zoeken.

Ook in de tweede helft was het uit de tweede klasse gedegradeerde HC Voorne op jacht naar eerherstel. Na krap een uur spelen sloeg Melissa van Keulen de toegekende strafcorner verdiend langs de kansloze doelvrouw Nicolette van Drunen: 1-1. Nadat Charline Tielemans Spijkenisse vijf minuten later wederom op winst (2-1) had gezet, trok Karlijn Westerhof de plooien weer glad door de bal uit een goede combinatie vanuit het midden in het doel te jagen: 2-2. ‘Gelet op de gespannen sfeer in het veld, het is tenslotte een derby, heb ik vrede met het resultaat. Bovendien is het belangrijk dat je de eerste competitiewedstrijd goed doorkomt. Ik ben trots op de meiden, hebben goed gespeeld en de inzet was voorbeeldig,’ aldus de coach Rob van ’t Zet. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark Boerseweg tegen Evergreen. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Sacha Valentijn, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Lauren Bax; Sophie Schinkel, Sofie Ravenschlag, Melissa van Keulen; Lauren Purvis, Karlijn Westerhof, Brittney Hoogerwaard. Ashley van der Torren, Demi Homberg, Ellen Mens, Suzanne van Roon en Marloes Ravenschlag kwamen ook in actie.
Dan Rolandus
Fotografie: Peter de Jong

Uit de krant