HC Voorne debuteert ongelukkig tegen Noordwijk

Sport 172 keer gelezen

De hockeyers van HC Voorne hebben de vuurdoop in de tweede klasse B met een 3-2 (0-0) nederlaag moeten bekopen tegen Noordwijk. De Hellevoeters kunnen ondanks de teleurstelling terugzien op een goede en hoopvolle wedstrijd voor het vervolg van het seizoen. ‘We waren speltechnisch gelijkwaardig aan Noordwijk, maar we maakten binnen vijf minuten tijd drie cruciale fouten waar ook drie goals uitvielen. Dat was best jammer, want het liep verder lekker.

We zullen aanstaande zondag tegen Rijswijk, dat ook heeft verloren, alles in het werk stellen de punten in huis te houden,’ aldus coach Jeroen Bijl. De promovendus begon overigens goed aan de wedstrijd, want na acht minuten spelen schoot Ian van den Dool een strafcorner langs de Noordwijkse doelwachter: 0-1. De strandbewoners gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar binnen het kwartier hadden zij de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. De HC probeerde in het tweede deel de meubelen te redden, kregen ook kansen, maar de benutte strafcorner van Ritchie Keemink (3-2) kwam te laat om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 14.30 uur aan de Boerseweg tegen Rijswijk. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (mannen): Arie Jan Akbari (36. Joeri Valentijn); Phillip Snijders, Ritchie Keemink, Jeroen van Duijvenbode, Stan Levels; Maarten Troost, Dyon van den Berg, Lucas Waardenburg; Ian van den Dool, Jimmy Keemink, Rick Croes. Pim Ravenschlag, Stijn Verburg en Jochen Uil kwamen ook in actie.