Afbeelding

Leopold Foussom gaat Helius verlaten

Sport 99 keer gelezen

De handbalsters van Helius hebben het zaalseizoen afgesloten met een 20-20 (7-11) gelijkspel tegen Gemini 2. De Hellevoetsen hebben in de Zoetermeerse Oosterpoort bijna de hele wedstrijd gedomineerd, voorgestaan ook, maar terwijl Gemini vier verse krachten in het strijdperk kon brengen, daar sloeg de vermoeidheid toe bij Helius, met één inmiddels vermoeide wissel op de bank.

‘We hebben vooral in de eerste helft heel goed handbal gespeeld, hebben goed verdedigd en de nodige doelpunten gemaakt. In het laatste kwartier waren we niet meer in staat om compact te verdedigen, kwamen we zelfs op achterstand, maar Manon Degenkamp behoedde de ploeg op 25 seconden van het einde met een goed schot voor een nederlaag,’ aldus Leopold Foussom. Claudia Pape-Donohue (geblesseerd) en Chantal Driessen (school) ontbraken bij Helius, dat als derde eindigde in de eerste klasse. Leopold Foussom liet weten er aan het einde van het seizoen een punt achter te zetten. ‘Ik ben als coach nu bezig aan mijn vijfde seizoen, heb een mooie tijd gehad bij de club, maar ben nu stilaan toe aan een nieuwe uitdaging.’ Leopold Foussom begon zijn trainerscarrière als assistent bij het Rotterdamse HARO waarna hij naar drie jaar HVOS voor twee jaar onder zijn hoede had. Bij Helius is hij bezig aan zijn vijfde seizoen. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius: Danielle van der Meijden; Roos Adema, Roos van der Linden (11 keer), Leenke de Blaeij (6 keer), Michelle van Leijden, Laura Versteeg, Manon Degenkamp (3 keer). Pryanka Donohue-Pape kwam ook in actie.
Dan Rolandus

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant