Nieuwenhoorn (za) neemt moeilijke horde Melissant

Sport 111 keer gelezen

De zaterdagvoetballers van Nieuwenhoorn kunnen zich na de 2-3 (2-2) overwinning bij Melissant aanstaande zaterdag over een week tegen Herkingen ’55 gaan opmaken voor het kampioenschap in de vierde klasse F. De naaste belagers SNS en SCO ’63 speelden tegen elkaar met 1-1 gelijk waardoor de voorsprong van Nieuwenhoorn is opgelopen tot een marge van 14 punten.

‘We hebben het op een bijzonder slecht veld erg lastig gehad. Ik heb tijdens de rust gezegd Melissant het initiatief te geven en wij geconcentreerd op de counter te letten. Dat heeft goed uitgepakt. Het zou mooi zijn als we over veertien dagen in eigen huis kampioen kunnen worden. Het zal niet makkelijk worden, want een dergelijke wedstrijd brengt toch altijd een speciale spanning met zich mee,’ aldus trainer Ben Mierop. Het opportunistisch en stevig spelende Melissant opende binnen het kwartier de score door Rogier Troost: 1-0. Nadat Shih-Fa Steehouder op de paal had geschoten, werd Davy Mierop binnen de zestien onderuit geschoffeld, waarop Damiano Vaudo de strafschop verzilverde: 1-1. Op het halfuur stond heel Nieuwenhoorn bij een ingooi van Melissant te slapen waarop de dankbare Roger Troost zijn en Melissant tweede doelpunt achter doelman Kevin van de Wijngaart jaste: 2-1. Terwijl iedereen zich al had verzoend met een 2-1 theestand, sloeg Tim van der Lijn op slag van rust met een ferme uithaal genadeloos hard toe: 2-2. Melissant mocht in de tweede helft komen, maar Tim van der Lijn eiste de hoofdrol voor zich op. Nadat de jonge aanvaller van Nieuwenhoorn eerst op de paal had geramd, en hij halverwege de tweede helft Day Mierop in staat stelde de 2-3 in het doel te lopen, liet hij zich tien minuten voor tijd gaan door eerst een gele kaart op te lopen vanwege een overtreding om vervolgens met een wegwerpgebaar verbaal wilde halen waarop hij met rood mocht inrukken. De tien Nieuwenhoornaars voelden weliswaar de druk, maar raakte verdedigend nooit in de problemen. ‘We hebben het ons door die rode kaart onnodig moeilijk gemaakt, terwijl we daarvoor superieur waren. We hebben in de eerste helft geprobeerd om op het knollenveld de tegenstander met combinatievoetbal kapot te spelen, maar dat is ons niet gelukt. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart, Damiano Vaudo, Thomas Melching, Dennis Nijkamp; Vincent Hulshof (70. Wesley Abbo), Ken Luyendijk (33. Sjors Allersma), Tim van der Lijn; Davy Mierop; Timo Buijs, Shih-Fa Steehouder (54. Alexander Baartmans).