HC Voorne ook te sterk in derby tegen Spijkenisse

Sport 115 keer gelezen

HC Voorne heeft de immer beladen derby tegen HV Spijkenisse op het sportpark Groenewoud met een eclatante 1-3 (1-1) overwinning afgesloten. De Hellevoeters blijven met deze belangrijke overwinning met een marge van vijf punten op Dopie fier aan de leiding in de derde klasse C. De wedstrijd tegen Spijkenisse werd met enige vrees tegemoet gezien. ‘Er werd gestreden op het scherpst van de snede, moeilijk voor de scheidsrechter ook,’ verklaarde coach Jeroen Bijl. ‘Maar uiteindelijk waren we zowel technisch als tactisch beter dan de tegenstander.’ De ploegen wogen in de eerste helft goed tegen elkaar op met kansen over en weer.

. Na een halfuur spelen kreeg de HC een strafcorner toegewezen. Robert Felling knalde eerst tegen Langstraat op, maar maakte in de rebound geen fout: 0-1. Op slag van rust was het weer gelijk door een strafcorner van Koen Weimar, die de uitstekend keepende Matthijs Troost met een harde push geen schijn van kans gaf: 1-1. HC Voorne werd in de tweede helft sterker, controleerde de wedstrijd ook beter en dat leverde na tien minuten spelen de voorsprong op door Dyon van den Berg, die een afgeslagen strafcorner hard tegen het garen joeg; 1-2. De bezoekers bleven spelen vanuit de organisatie, gaven nauwelijks kansen weg. Na een uur spelen stevende Jimmy Keemink af op doelman Langstraat, maar kreeg in zijn run een duw in de rug, waarop de scheidrechter een strafbal toekende. Robert Felling belastte zich met dat karwei en sloeg de bal met 220 km per uur het doel in: 1-3. ‘We hebben de rust bewaard en de wedstrijd gewoon uitgespeeld. We liggen nog steeds op koers voor de titel. Zondag spelen we uit tegen Dordrecht en zullen we er opnieuw moeten staan,’ aldus winnend coach Jeroen Bijl. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (mannen): Matthijs Troost; Ritchie Keemink, Stijn Verburg, Jeroen van Duijvenbode, Pim Ravenschlag; Maarten Troost, Dyon van den Berg, Philip Snijders; Jimmy Keemink, Robert Felling, Ian van den Dool. Tim van Rijn. Stan Level, Menno Immink en Jasper Bik kwamen ook in actie.