Afbeelding

Hellevoetsluis, ‘het kan nog’

Sport 114 keer gelezen

Hellevoetsluis leek vorige week niet meer te redden, maar na de hartverwarmende vertoning tegen Bolnes met een 2-1 (0-1) zege als afsluiter is de spanning aan de staart van de tweede klasse D weer helemaal teruggekeerd. Behalve Rozenburg, dat met 3-1 zegevierde over NeptunusSchiebroek, verloren alle concurrenten, waardoor het verschil met plaats negen (CWO) tot aan de staart met NSVV en Hellevoetsluis slechts vijf punten bedraagt. Conclusie, ‘Hellevoetsluis, het kan nog.

Het vege lijf in de tweede klasse kan nog worden gered. ‘Er is in deze onvoorspelbare afdeling nog niets verloren, er gloort weer hoop,’ blijft Edwin de Koning het geloof in overleving in de tweede klasse van zijn manschappen overeind houden.
Hellevoetsluis begon op het sportpark aan de Brielsestraatweg tegen Bolnes, dat nog een minimale kans had om kampioen te worden, nerveus aan de wedstrijd, liet het initiatief aan de beter spelende tegenstander. De bezoekers namen door een treffer van de Rutger van Dijk dan ook niet geheel onverwacht de leiding: 0-1. Vlak voor rust het eerste wapenfeit van de thuisclub met een knal van Randy Schippers op de kruising. Op slag van rust voorkwam doelman Desney Hoornweg een voetbalramp voor zijn ploeg door als redder in nood een uithaal van ex-Nieuwenhoornaar Melvin Zaalman met een reflex uit zijn doel te ranselen. ‘We moesten winnen, want zelfs aan een gelijkspel hadden we niet genoeg,’ stelde de trainer van Hellevoetsluis. Hellevoetsluis kwam als herboren uit de kleedkamer, was oppermachtig. Na een kwartier schoot Onur Furuncu op de vuisten van de Bolnesser doelman waarop de toegeschoten Victor Hartog de rebound binnentikte: 1-1. Enkele minuten later rammelde de doelverdediger een knal van Victor Hartog uit de kruising. Ineens was daar weer het geloof, verstonden de Hellevoeters elkaar. Met Sidney van den Ende als extra aanvaller voor verdediger Justin Mast begon het rood en wit weer door de aderen te stromen. Een kwartier voor tijd was het raak, toen Bram van Aken een voorzet van Sidney van den Ende vanaf 25-meter meten in de verre hoek joeg: 2-1. Bij Hellevoetsluis ontbraken de geschorste Jefta Scholten en de geblesseerde Joey Salij. Hellevoetsluis wacht op zaterdag 5 april de cruciale uitbeurt bij Pernis. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg, Justin Mast (64. Sidney van den Ende), Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong, Michael Lugtenburg; Onur Furuncu, Bram van Aken, Randy Schippers; Serkan Yavuzyigitoglu, Victor Hartog, Frenk van Gelderen.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant