Afbeelding

Nieuwenhoorn (za) heeft nog medelijden met OFB

Sport 5 keer gelezen

De zaterdagvoetballers van Nieuwenhoorn hebben in Ooltgensplaat met een 0-9 (0-4) overwinning geen spaan heel gehouden van OFB. De nog puntloze hekkensluiter in de kelder van het amateurvoetbal kende als enige doelstelling, tegenhouden. De enige winst voor de Oost Flakkeesse Boys was dat de dubbele cijfers voorkomen werden.

‘Ik heb de ploeg gecomplimenteerd dat zij geen enkele minuut op de rem hebben gespeeld,’ sprak Ben Mierop lovend over zijn spelers. ‘We hebben met vier aanvallers, één man er vlak achter, twee middenvelders en drie verdedigers alleen maar op de helft van OFB gespeeld. Dubbele cijfers staan wat leuker, we hebben het ook geprobeerd, maar ik kan uiteindelijk niet anders dan tevreden zijn.’ Bram Poldervaart opende al na drie minuten spelen de score door een hoekschop van Timo Buijs tegen het garen te koppen: 0-1. Shih-Fa Steehouder verdubbelde op het kwartier de marge op een aangever van Davy Mierop (0-2), waarop Timo Buijs na een halfuur spelen op een pass van Ken Luyendijk de stand op 0-3 bracht. Ken Luyendijk schoot zijn ploeg vervolgens uit een voorzet van Sander van Pelt naar een 0-4 ruststand. Nieuwenhoorn, dat ook nog paal en lat raakte, ging in de tweede helft op dezelfde voet door waarin zij in de eerste driekwartier gebleven waren. Shih-Fa Steehouder (assist Davy Mierop), Diego de Graaf (3 keer met aangevers van Shih-Fa twee keer en Mierop) en een eigen speler, die op de huid werd gezeten door Tim van der Lijn, bepaalden de eindstand op 0-9. Bij Nieuwenhoorn ontbraken Vincent Hulshof, Dennis Nijkamp (beiden geschorst) en de geblesseerde Wesley Abbo. Nieuwenhoorn kan aanstaande zaterdag bij winst in het inhaalduel tegen Herkingen ’55 weer naast SNS, dat Zwartewaal met 9-0 inpeperde, komen. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart, Damiano Vaudo, Dwight Preijll; Ken Luyendijk, Davy Mierop, Sander van Pelt; Timo Buijs (50. Alexander Baartmans), Shih-Fa Steehouder, Diego de Graaff, Tim van der Lijn.

Uit de krant