FC Vlotbrug verzuimt door te pakken tegen Den Bommel

Sport 127 keer gelezen

FC Vlotbrug leek tegen Den Bommel met een 2-1 voorsprong de volle buit op De Kooistee te houden, maar Léon Breeman strooide in de laatste minuut roet in het Hellevoetse eten door de gelijkmaker achter doelman Marco Krommenhoek te koppen: 2-2 (0-1). De FC blijft door het gelijkspel in de derde klasse D op de gevaarlijke degradatiecompetitieplaats staan.

‘Het is een rare competitie, waarin iedereen van elkaar kan winnen. Haat gaat vooral om instelling, beleving en passie met de wil om te willen winnen. Wij moeten het daarbij hebben van keihard werken. We hebben tegen Den Bommel vooral in de tweede helft als team gestreden, alleen jammer dat we de punten niet in huis hebben gehouden,’ complimenteerde Bert van der Lijn zijn spelers met een wrang gevoel. FC Vlotbrug was gelijkwaardig aan Den Bommel, maar kwam bij enkele counters heel goed weg in een fase dat doelman Marco Krommenhoek de hulp van paal en lat en één van zijn verdedigers inschakelde om de nul te bewaren. Mike Augustijn kreeg twee kansen, maar stifte de mooiste in handen van doelman Wouter Vletter waar hij eigenlijk de trekker had moeten overhalen. Op het halfuur was Krommenhoek kansloos op een schot van Wesley Bakker: 0-1. De mannen van trainer Bert van der Lijn deden er in de tweede helft met Shenomar Pers voor Mike Augustijn een schepje bovenop. Dat leidde na een goed uur spelen in de gelijkmaker van Shenomar Pers: 1-1. Daarvoor kreeg Evan Gomes Soares een goede kans en Siméon Seghers liet de kans op de gelijkmaker liggen nadat hij Vletter al was gepasseerd, maar de bal op de kruising jaste. Siméon Seghers zou een kwartier voor tijd toch van zich doen spreken toen hij vanaf eigen helft soleerde, enkele Bommelaren de hielen liet zien, Daniel Deurloo bediende, diens schot afketste op Wouter Vletter waarop Seghers de rebound alsnog in het doel legde: 2-1. Een minuut voor tijd dan toch de domper door Léon Breeman, die een vrije trap hard tegen het garen kopte: 2-2. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
FC Vlotbrug: Marco Krommenhoek; Léon van Straten, Bram Scheringa, Alex Vis van Heemst, Mitchell de Zeeuw; Daniel Deurloo, Mark van Meurs, Sonny Booth, Evan Gomes Soares; Siméon Seghers, Mike Augustijn (46. Shenomar Pers).