Afbeelding

Nieuwenhoorn verzuimt DOSKO knock-out toe te dienen

Sport 2 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door DOSKO met een 2-2 (0-1) gelijkspel te laten ontsnappen en daarmee verzuimd zich in de laatste wedstrijd voor de winterstop te nestelen in het linkerrijtje van de hoofdklasse A. De Nieuwenhoornaars zijn afgezakt naar de negende plaats en moeten zich stilaan zorgen gaan maken om niet in de degradatiezone te geraken. Het moet geschreven, de formatie van interim-trainer Hans de Heer kampte tegen de Brabanders met grote personele problemen.

Zo ontbraken de verdedigers Jordy de Wit, Jeffrey de Koning, Anthony Piqué (allen geschorst) en de geblesseerde Koen Speelman, aanvaller Sediq Walizada en Costinha Rodrigues, die overigens nog geen basisplaats heeft afgedwongen. ‘Daar wil ik me niet achter verschuilen, want we hebben gewoon een dramatisch slechte eerste helft gespeeld, waarin alles ontbrak wat met voetballen te maken heeft,’ doelde Hans de Heer op het ontbreken van enige beleving, passie, het schuwen van de duels en de juiste instelling om een wedstrijd in te gaan om deze te willen winnen. De openingstreffer vlak voor rust van DOSKO ‘s Yannick Broeren (0-1) was kennelijk het sein om de tweede helft anders aan te pakken. Na de rust was het dan ook alles Nieuwenhoorn dat de klok sloeg. Na een uur spelen leidde een prima actie van Moreno Marenga tot een handsbal van één der Brabanders, waarop Melvin Winterberg vanaf elfmeter mocht aanleggen voor 1-1. Halverwege zocht de behendige Kevin Muanza aan de linkerkant het avontuur en bereikte na een schitterende actie met een teruglegger invaller Martijn Leenderts, die slechts zijn voet tegen de bal hoefde te duwen: 2-1. ‘Daarna toch weer de angst, bleken we niet volwassen genoeg om de voorsprong te verdedigen, maar wilden we met teveel mensen voor de bal een derde goal afdwingen.’ De gelijkmaker voor de club uit Bergen op Zoom tien minuten voor tijd was echter een cadeautje van de scheidsrechter, die op advies van zijn slapende grensrechter een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd zag waarop Marvin Bedaf de bal dankbaar achter doelman Jesse Lub deponeerde: 2-2. ‘Het was honderd procent buitenspel, iedereen bleef staan, maar de vlag bleef naar beneden,’ gromde Hans de Heer. ‘Dit is echt een domper, want met de instelling van de tweede helft in het tweede deel hadden we nu in het rechterrijtje gestaan.’ Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag in Maassluis voor de districtsbeker om 14.30 uur tegen VDL. De selectie van Nieuwenhoorn gaat in de tweede week van januari naar Torremolinos aan de Spaanse zuidkust ter voorbereiding op de tweede competitiehelft. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Huijbrechtse, Marc Bravenboer, Jordy Braber, Nathan Bastien; Moreno Marenga, Melvin Bout, Melvin Winterberg; Djerreld Muntslag (46. Martijn Leenderts), Kevin Muanza), Kadir Görer.

Uit de krant