Afbeelding

’t Capproen blijft in spoor Keep Fit

Sport 1 keer gelezen

’t Capproen heeft afgelopen zaterdag de moeilijke klip genomen door in het West Brabantse Hoeven opponent Springfield met 15-18 (7-9) te kloppen. De Hellevoetse korfbalformatie was voorbereid, wist dat de tegenstander, zeker in het eigen knusse zaaltje de Parrestee, de beuk erin zou gooien. ’t Capproen bleef in het harde gevecht overeind door gewoon te blijven ballen. De vrouwen hadden het moeilijk, want zij moesten opboksen tegen vrouwen, die de twee meter benaderden.

Loraine Krukkert trof het niet, want haar boomlange tegenstander scoorde voor haar ploeg een hoog percentage. ‘Die dame hoort in deze klasse niet thuis. We hebben nog geprobeerd de “doorloop” eruit te halen, maar ook van afstand waren alle schoten raak. Wij scoorden mee, maar de doelpunten werden bij ons over twee vakken goed verdeeld,’ aldus coach Joop Edixhoven. ’t Capproen, bij wie Roy Vermaat met 5 treffers en Dianne Kuiper en Richard van Marion met elk vier punten goed op dreef waren, begon overigens voortvarend, want het nam al snel een voorsprong met een marge van drie doelpunten. De veerkracht van het door het publiek gestuwde Springfield kwam van 8-11 toch weer langszij: 12-12. ‘Juist op het moment dat we overlopen leken te worden, liepen wij met 13-17 en vervolgens 15-18 weg van de tegenstander. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen en gaan we het opnemen tegen de koploper. Spelend als tegen Springfield heb ik er alle vertrouwen in,’ besloot Joop Edixhoven. ’t Capproen speelt aanstaande zaterdag om 19.35 uur in De Fazant tegen koploper Keep Fit ’70. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
‘t Capproen: Nathan Doodkorte (2 keer), Jeroen van der Landen (3 keer), Dianne Kuiper (4 keer), Lorie Lange; Loraine Krukkert, Brittany de Kruif, Richard van Marion (4 keer), Roy Vermaat (5 keer).

Uit de krant