Afbeelding

Ibis kan Bernisse niet bijbenen

Sport 250 keer gelezen

De volleybalsters van Bernisse hebben door een 1-3 (21-25, 25-21, 16-25, 11-25) overwinning tegen Ibis en het 3-2 verlies van Erasmus Volley 2 bij Hou Stand samen met Erasmus de leiding genomen in de tweede klasse A. De Heenvlietsen kwamen in de derby in de Hellevoetse Morgenstont pas echt los in de derde en vierde set, waarin zij de Hellevoetsen met 16-25 en 11-25 van de vloer veegden.

‘In de eerste set liep de pass niet zo goed en in de tweede set kwam Ibis beter in het spel en strafte de foutjes meteen af. Ibis liep ook in de derde set goed mee, maar toen maakte Jolanda Pols 9 servicepunten op rij en was het over met Ibis,’ verklaarde winnend coach Edwin Ooms. Eugenie Verweel, Jolanda Pols en Patricia Smits brachten vervolgens in de laatste set de stand op 3-14, waarna het verzet van de Hellevoetsen gebroken was. Bij Bernisse ontbraken de geblesseerde Gizelinde van der Zee en genoot Yolande Baumann van een welverdiende vakantie. Truus Verhoef bleek nog niet geheel hersteld te zijn van een rugblessure, want zij hield het na één set al voor gezien. Lisenka Brons (ex-Ibis) en Eugenie Verweel kwamen wel in actie, maar bleken met een griepje in aantocht ook niet fit,’ aldus Edwin Ooms.’ ‘We hebben het geprobeerd, maar Bernisse was uiteindelijk te sterk,’ berustte Ibis aanvoerster Amanda Bechtum zich in de nederlaag. ‘We konden na een sterk begin in de eerste set tot 18-18 goed meekomen, maar daarna liep Bernisse uit. De tweede set liep aanvankelijk ook gelijk op, maar na 19-17 en 22-18 hebben wij het afgemaakt. De derde set verliep tot aan de service van Bernisse goed. We hebben nog geprobeerd om met vier man op één lijn en daarna met mezelf nog op de achterlijn met drie mensen ervoor de service te ontregelen, maar het hielp niet en in de laatste set hebben we gewoon slecht gespeeld. De eerste drie ploegen zullen het gaan uitmaken, maar dat neemt niet weg dat wij ons daar vrijwillig bij neer zullen leggen. We hebben slechts drie wedstrijden verloren, dus willen we in elke wedstrijd zo goed mogelijk blijven presteren,’ sprak de immer strijdende Amanda Bechtum. Ibis, dat uitkwam zonder Cynthia Verkerke, speelt aanstaande donderdag om 21.15 uur in de Alexanderhal tegen Fusion 3. Bernisse speelt op dezelfde donderdagavond om 21.00 uur in sporthal Woudestein de absolute topper tegen Erasmus Volley 2. ‘We hebben met de overwinning op Ibis een belangrijke slag geslagen. Het zou leuk zijn als wij donderdag als herbstmeister uit de bus zouden komen, maar het zal zo laat in de avond tegen die jonge meiden een zware dobber worden,’ aldus Edwin Ooms. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
Ibis (vrouwen): Suzanne Weerheim, Petra Hoogendoorn, Danielle Engels, Amanda Bechtum, Tina Koudijzer, Rianne Jongejan en Ine Riela-Houben.
Bernisse (vr.): Patricia Smits, Eugenie Verweel, Charlin van der Stoep, Sanne de Gier, Jolanda Pols, Belinda Verweel, Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg, Truus Verhoef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant