Nieuwenhoorn loopt tegen KHFC geflatteerde nederlaag op

Sport 126 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft in Haarlem tegen K;HFC een geflatteerde 4-1 (1-0) nederlaag geleden. De formatie van Hans de Heer was in de topper in de hoofdklasse A aan de Spanjaardslaan nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest uiteindelijk door messcherpe counters wel buigen.

‘We hadden in het eerste kwartier zomaar met 0-3 voor moeten staan,’ doelde de interim-trainer van Nieuwenhoorn op de twee kansen van Djerreld Muntslag en Moreno Marenga. Doch het was de Koninklijke dat op het halfuur door een goed uitgevoerde counter de leiding nam door Martijn Tjon-A-Njoek: 1-0. Kort daarop kreeg Melvin Winterberg nog een kans, maar de kanthalf vond met zijn kogel de vuisten van doelman Van der Werff op zijn weg. Nieuwenhoorn wilde in het tweede deel zo snel mogelijk orde op zaken stellen, zette de Haarlemmers vast op eigen helft en dat leverde al na acht minuten spelen de verdiende gelijkmaker op, toen Djerreld Muntslag op een aangever van Moreno Marenga met een afgemeten voorzet Kadir Görer bediende en deze de doelwachter met een strak schot kansloos liet: 1-1. De bezoekers wilden meer, maar kregen tien minuten later een nieuwe tik uitgedeeld, wederom door Martijn Tjon-A-Njoek: 2-1. Hans de Heer, die het moest stellen zonder de geschorsten Jeffrey de Koning en Anthony Piqué, stuurde al zijn troepen naar voren, va-banque op jacht naar de gelijkmaker, maar toen Wouter Haarmans er in de omschakeling 3-1 van maakte was het over met de dadendrang der Nieuwenhoornaars. Dat Martijn Tjon-A-Njoek er nog 4-1 van maakte, was slechts goed voor de statistiek. ‘We hebben goed gespeeld, maar verzuimd om het in het eerste kwartier af te maken,’ aldus Hans de Heer. Jordy de Wit kreeg nog geel en zal aanstaande zondag tegen thuis tegen DOSKO moeten toekijken. De wedstrijd aan de Rijksstraatweg begint om 14.00 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Huijbrechtse, Marc Bravenboer, Jordy de Wit, Nathan Bastien; Moreno Marenga, Jordy Braber, Melvin Winterberg; Djerreld Muntslag, Sidiq Walizada (65. Kevin Muanza), Kadir Görer.