Afbeelding

Helius zet opmars na zege op VeC voort

Sport 104 keer gelezen

Helius heeft zich via een klinkende 26-14 (12-8) overwinning tegen Vires et Celeritas genesteld op de derde plaats. De Hellevoetsen staan in de regio eerste klasse C op vier punten van de koplopers EDH-Oliveo en Schipluiden.

De formatie van Leopold Foussom speelde na een moeizaam begin een uitstekende wedstrijd en liet de club uit Gouda geen moment meer in de wedstrijd komen. ‘Vires wilde ons met hard spel overrompelen, maar nadat we een achterstand van 2-4 hadden opgelopen, hebben wij hen op snelheid teruggepakt, gingen erop en erover en zijn bij 6-4 niet meer in de problemen geweest,’ analyseerde de coach van Helius in grote en duidelijke lijnen de wedstrijd. Linkeropbouwster Leenke de Blaeij speelde een uitstekende wedstrijd en nam met liefst 13 doelpunten de helft van de productie bij Helius voor haar rekening. Daarnaast was Roos van der Linde als linkerhoekspeelster onverwoestbaar, verzaakte in verdedigend opzicht geen moment en pikte ook nog eens 5 puntjes mee. Claudia Pape-Donohue maakte na een slepende blessure een sterke rentree. ‘Ik wil voorop stellen dat we deze wedstrijd vooral als team hebben gewonnen, werd er gespeeld zoals we hebben afgesproken,’ complimenteerde Foussom zijn groenwit gekleurde meiden. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius: Danielle van der Meijden; Roos van der Linden (5 keer), Leenke de Blaeij (13 keer), Amanda Dantuma (3 keer), Michelle van Leijden (1 keer), Pryanka Donohue-Pape, Manon Degenkamp (1 keer). Chantal Driessen (1 keer), Claudia Pape-Donohue (2 keer), Roos Adema en Kelly Barendregt kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant