Afbeelding

OHVV richt zich met tien man op tegen OVV

di 10 dec 2013, 09:46 Sport 5 keer gelezen

OHVV heeft afgelopen zondag een uitstekende prestatie geleverd door OVV met tien man op de knieën te krijgen. De eilandenderby op het sportpark aan de Eeweg eindigde in een 2-1 (0-0) overwinning voor de Oudenhoornaars. ‘Dit was echt een heroïsche overwinning,’ stak Peter Marcel Nauta zijn geluk niet onder stoelen of banken.

De trainer van OHVV doelde op het feit dat Patrick van Dorp na 35 minuten spelen met rood het veld moest ruimen en zij met tien man verder moesten. ‘Patrick werd geprovoceerd, maar had zich daartoe niet moeten laten verleiden. Erg jammer, want Patrick wacht waarschijnlijk enkele wedstrijden schorsing.’ Jammer ook, want OHVV was tegen de club van Marco Jalink de bovenliggende partij, bleef dat zelfs ook met tien man. Good-old, maar de nog lang niet versleten Daan van de Beek hield zijn ploeg met knappe reddingen op inzetten van onder anderen Brian van Dam, Wesley Meuldijk, Berry de Ridder en David Keijzerwaard op de been. De Oudenhoornaars, die het moesten stellen zonder Chris Peters, trokken ook in de tweede helft de lijn door van part één. Na vijf minuten spelen schoot Brian van Dam een voorzet van Slavisa Milojevic tegen het garen: 1-0. Drie minuten later kwam het scorebord opnieuw in beweging, nu door een treffer van Berry de Ridder, die een aangever van David Keijzerwaard achter de kansloze Daniel van de Beek deponeerde: 2-0. OVV, dat nota benen naar de Eeweg was gekomen om een plaats in de subtop te bemachtigen, was rijp voor de sloop. OHVV vocht voor elke meter lijfsbehoud, maar werd toch met de rug tegen de muur gezet, toen Jarno Huysman op het uur de aansluitingstreffer binnenschoot: 2-1. ‘Vier man hadden de bal kunnen ruimen, maar nog viel de bal voor de voeten van de tegenstander. We kwamen nog één keer goed weg, maar daar bleef het bij. Deze overwinning moet de prikkel brengen om uit de benarde situatie te komen. Zeker nu er vier spelers via de What ’s App te kennen hebben gegeven het bijltje erbij neer te leggen. Ik ben altijd open en eerlijk naar de spelers toe, daarom had ik liever gezien dat Ernest Vermaat, Gijs Vermeer en Stefan Berkman mij donderdagavond face to face hadden verteld dat zij zouden stoppen. Stefan Berkman liet weten dat hij te weinig speeltijd kreeg en de andere spelers gaven werkzaamheden en motivatie op als reden. Ik vind dit ook de makkelijkste weg, want de spelers hadden het seizoen ook op een nette manier tot een goed einde kunnen brengen.’ Kennelijk een sociaal probleem van vandaag de dag, want de app en de mail zijn de middelen om uit te pakken, want je mening recht in het gezicht uiten is er in veel gevallen in deze maatschappij tegenwoordig niet meer bij. OHVV heeft in de tweede klasse D op plaats twaalf de aansluiting met de staart van de brede middenmoot weer gevonden. De Oudenhoornaars spelen aanstaande zondag in Hendrik Ido Ambacht tegen het nog immer ongeslagen koploper IFC. ‘We gaan er zonder enige illusie tegenaan. Brian van Dam kan zo mooi een schorsing kwijt spelen en verder hebben we niets te verliezen,’ besloot Peter Marcel Nauta. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
OHVV: Rick Groenendijk; Jan Kees den Hartog (46. Andy Kruik), Mick Loendersloot, Jerreld Paskald, Michiel Tange; Patrick van Dorp, Slavisja Milojevic, David Keijzerwaard (80. Algy Purvis); Berry de Ridder, Wesley Meuldijk (60. Thomas Biesheuvel), Brian van Dam.

Uit de krant