Afbeelding

Helius laat het volledig afweten tegen DWS

do 5 dec 2013, 10:07 Sport

Helius is er niet in geslaagd om zich tegen het nog puntloze DWS verder van de onderste plaatsen te verwijderen en zich te nestelen in de subtop van de landelijke hoofdklasse D. De Hellevoeters verloren de wedstrijd in de Schiedamse Groenoordhal met liefst 33-21 (12-8) van de hekkensluiter. ‘DWS heeft wel alle wedstrijden verloren, maar dat kwam voornamelijk door hun keeper. Aanvallend is het een sterk team,’ verklaarde Bouke Troost de nederlaag tegen de Schiedammers

Maar dat nu uitgerekend Helius onderuit moet gaan tegen een nog puntloze tegenstander hadden de Fazantbewoners ook niet verwacht. ‘We hebben heel slecht gespeeld, vooral aanvallend hebben we het laten afweten. En als het dan niet loopt, komen ondanks alle waarschuwingen de frustraties weer naar boven. DWS heeft een slimme ploeg en neemt nogal wat kilo ’s mee. Onze jeugdige aanvallers zijn zo ‘n 60 kilo, en ja tegen beren van 90 kilo is het moeilijk doorkomen en zal je het slimmer moeten aanpakken. Dat laatste hebben we verzuimd. Het gevolg is dat we in de rebound zijn weg gespeeld. De spelers zijn er allen ook best bewust van. Het lijkt ook wel of we thuis in De Fazant met het publiek dat achter ons staat beter uit de verf komen. Het uitpubliek heeft bij mijn spelers best invloed. Eigenlijk zouden zij boven bepaalde opmerkingen en uitingen van het intimiderende publiek moeten staan. Het is gewoon een kwestie van ouder worden,’ aldus Bouke Troost. Helius staat op de achtste plaats en speelt aanstaande zondag om 14.40 uur in De Fazant tegen Oliveo uit Pijnacker. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (Rijnoud Bestebreurtje): Bas van den Heuvel (7 keer), Daan Struik, Jeffrey Prins (1 keer), Nick Hovenkamp, Yannick Zwaan (1 keer), Pascal Haak (3 keer), Erik Haak (5 keer), Tijmen Bestebreurtje (4 keer).

Uit de krant