Afbeelding

FC Vlotbrug loopt kater op tegen De Jonge Spartaan

do 5 dec 2013, 10:05 Sport 0 keer gelezen

FC Vlotbrug heeft in Middelharnis een flinke kater opgelopen door met een 1-0 (0-00 nederlaag De Jonge Spartaan de eerste overwinning te bezorgen. ‘De Jonge Spartaan had nog geen wedstrijd gewonnen, maar het spookte door mijn hoofd met de gedachte niet de eerste te zullen zijn die reeks te doorbreken, maar ja hoor wij zijn de eerste ploeg die van hen verliezen en dat is flink balen,’ verklaarde Bert van der Lijn.

De FC staat samen met NBSVV en FC Binnenmaas op een gedeelde negende plaats, maar komt nu toch gevaarlijk dichtbij de verkeerde plaatsen. ‘We zullen punten moeten pakken, dat staat als een paal boven water, maar ik ga niet panikeren, want deze ploeg herbergt zoveel karakter dat wij het zeker zullen gaan redden,’ aldus de trainer van FC Vlotbrug. De Hellevoeters begonnen overigens goed aan de wedstrijd, maar Siméon Seghers en Mike Augustijn lieten goede mogelijkheden liggen. De Jonge Spartaan stelde zich overigens niet zo spontaan op, want tijdrekken en zuigen om de tegenstander een kaart te bezorgen waren de wapens waarmee de hekkensluiter probeert het vege lijf in de derde klasse D te redden. Zo moest Daniel Deurloo horden lopen om enkele aanslagen te ontlopen, was er ook een opstootje, maar kreeg Siméon Seghers ten onrechte het geel voor gehouden. ‘Siméon had niets met het voorval te maken, waarop de scheidsrechter het spoor verder bijster was.’ FC Vlotbrug probeerde in de tweede helft orde op zaken te stellen. Zo kreeg Simeon Seghers een goede schietkans en mikte Bart Bergwerf op de onderkant van de lat. ‘Dan voel je al dat je niet over het dode punt heen komt en zie je het gebeuren.’ Bert van der Lijn kreeg helaas het gelijk aan zijn zijde, want na een miscommunicatie leverde Nick Buijs halverwege de tweede helft de bal in bij een tegenstander, die op zijn beurt Jordy Frank met een breedlegger in staat stelde de 1-0 te laten aantekenen. Slechts Mitchel de Zeeuw kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar het zat er gewoon niet in voor FC Vlotbrug. Jordy Frank (DJS) liep kort voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aan. ‘We zijn bij een achterstand niet in staat om de wedstrijd te doen kantelen,’ legde Bert van der Lijn zich neer bij de nederlaag. FC Vlotbrug speelt aanstaande zaterdag in Ouddorp tegen WFB. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
FC Vlotbrug: Marco Krommenhoek; Léon van Straten, Bram Scheringa, Sonny Booth, Alex Vis van Heemst (46. Mitchell de Zeeuw); Bart Bergwerf, Quint van Remmerden (46. Nick Buijs), Ivo Meijer, Daniel Deurloo; Siméon Seghers, Mike Augustijn (72. Shenomar Pers).

Uit de krant