Hockeyers HC Voorne maken gehakt van Souburgh

Sport 206 keer gelezen

De hockeyers van HC Voorne hebben aan de Boerseweg ook geen fout gemaakt tegen Souburgh, want de Alblasserdammers werden met een 7-2 (4-0) nederlaag teruggestuurd naar de Alblasserwaard. Het liep weer lekker gesmeerd, waarbij de ploeg steeds meer zelfvertrouwen uitstraalt, met goede combinaties steeds beter gaat spelen. Het is alleen jammer dat ook in deze wedstrijd de gemakzucht even om de hoek kwam kijken waardoor de tegenstander nog twee keer tot scoren kwam,’ aldus coach Jeroen Bijl.

HC Voorne staat in de derde klasse C fier aan de leiding, maar voelt op twee punten achterstand nog altijd de hete adem van Dopie, dat op zijn beurt Evergreen met 7-1 declasseerde. De Hellevoeters speelden in de laatste wedstrijd voor de lange winterstop een goede wedstrijd, drong Souburgh ver terug in verdedigende stellingen. Nadat Robert Felling al in de eerste minuut de doelverdediger van Souburgh met een hard schot testte, was het in de vierde minuut raak door Robert Felling, die met een swing een strafcorner benutte: 1-0. HC Voorne bleef dominant, dat zag ook de ex-coach van de HC, Jaap Smaal. Op het kwartier belandde Souburgh zowaar voor het eerst in de Hellevoetse cirkel, maar enig gevaar leverde dat niet op. In minuut 23 onderschepte Menno Immink de bal, ging een combinatie aan met Robert Felling, die op zijn beurt vanaf de achterlijn de inkomende Dyon van den Berg bereikte en deze met een intikker het zoet van eindelijk een goal ook eens mocht beproeven: 2-0. Op slag van rust schoten Ian van den Dool en Maarten Troost hun ploeg met een 4-0 voorsprong naar de thee. Na de rust denderde de machine door met een benutte strafcorner van Robert Felling: 5-0. Stijn Couwenburg profiteerde van de gemakzucht bij HC Voorne met de eerste tegengoal (5-1), waarop zijn broer Pim Couwenburg met een streep van een strafcorner de stand op 5-2 bracht. Jimmy Keemink met een sc-tje en Ian van den Dool met een intikker bepaalden de eindstand op 7-2. ‘Het is zaak om tijdens de winterstop in conditie te blijven. Niet iedereen gaat de zaal in. In januari begint de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen, want we willen in maart niet voor verassingen komen te staan,’ aldus Jeroen Bijl. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (mannen): Matthijs Troost; Philip Snijders, Stijn Verburg, Jeroen van Duijvenbode, Pim Ravenschlag; Menno Immink, Dyon van den Berg, Maarten Troost; Jimmy Keemink, Robert Felling, Ritchie Keemink; Ian van den Dool, Tim van Rijn, Menno Schilte en Stan Levels kwamen ook in actie.