Afbeelding

Nieuwenhoorn content met deling tegen Quick

di 3 dec 2013, 10:40 Sport 13 keer gelezen

Nieuwenhoorn is er niet in geslaagd om tegen het Haagse Quick de volle bak met punten in huis te houden. De formatie van Hans de Heer behaalde op het sportpark aan de Rijksstraatweg een 1-1 (0-1) gelijkspel tegen de koploper in de hoofdklasse A. Nieuwenhoorn sluit het eerste rijtje op plaats zeven met een achterstand van vijf punten op de koplopers Quick, De Zouaven en EDO. ‘Ik ben tevreden over het resultaat en de manier waarop wij hebben gespeeld,’ stelde de interim-trainer van Nieuwenhoorn

‘We hebben compact gespeeld en hebben vervolgens doorgedekt naar hun achterste linie. Dat leverde uiteindelijk ook nog enkele mogelijkheden op.’ De beste kans was in het eerste deel voor Nieuwenhoorn en wel voor Sidig Walizada, die zich langs drie Haagse verdedigers alleen voor Sander van der Toorn, maar zijn inzet met links ontbeerde de kracht om de Haagse doelwachter het nakijken te geven. Op slag van rust was het aan de andere kant wel raak, toen Joost de Gelder profiteerde van de genoten vrijheid en alleen voor Jesse Lub geen fout maakte: 0-1. Er werd vervolgens niet eens meer afgetrapt. ‘We bleken met het doordekken iets te enthousiast, want verdediger Jeffrey de Koning was nog niet op tijd terug, waardoor er uit een één tegen één situatie werd gescoord,’ analyseerde Hans de Heer de tegengoal. Nieuwenhoorn nam de domper van voor rust aanvankelijk mee in de tweede helft. ‘En dat terwijl we in de hele eerste helft goed in de wedstrijd zaten. Gelukkig pakten we de draad na tien minuten weer op.’ De thuisclub werd sterker en dat resulteerde na een uur voetbal in de verdiende gelijkmaker van Djerreld Muntslag, die een voorzet van Moreno Marengo binnen schoot: 1-1. De zwart witten kregen vervolgens mogelijkheden op meer, maar Kadir Görer en Kevin Muanza sprongen daar onzorgvuldig mee om. De Nieuwenhoornaars namen vervolgens nog meer risico, wilden de volle buit binnen houden. De beste kansen in de laatste vijf minuten waren voor Quick, maar doelman Jesse Lub hield zijn ploeg in het zadel. ‘Quick heeft een goede ploeg. Wij hebben gespeeld met passie en durf naar voren. Al met al was het een terechte uitslag. Zaterdag mogen we in Haarlem aan de bak tegen KHFC. Weer een krachtproef, maar dat is het eigenlijk elke week, want iedereen kan van elkaar winnen,’ besloot Hans de Heer. Bij Nieuwenhoorn ontbraken de geschorste Anthony Piqué en de geblesseerde Koen Speelman. Jeffrey de Koning kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart, evenals zijn uitdager Ngoma Mbambi (Quick). De Koning is er de komende twee competitiewedstrijden niet bij vanwege een schorsing. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Hubrechtse, Marc Bravenboer, Jeffrey de Koning, Jordy de Wit; Moreno Marengo, Jordy Braber, Melvin Winterberg; Djerreld Muntslag (70. Martijn Leenderts), Sidiq Walizada (60. Kevin Muanza), Kadir Görer.

Uit de krant