Afbeelding

Hellevoetsluis blijft in restant steken op Leonidas

Sport 141 keer gelezen

Hellevoetsluis is er tegen Leonidas niet in geslaagd om bij een stand van 3-3 het restant van vier minuten tegen zeven man (!) in een overwinning om te zetten. ‘We speelden met twee koppeltjes van twee (Besters/Van den Ende en Van den Berg/Hartog, DR) met zes aanvallers, één middenvelder en drie aanvallende verdedigers.

We hebben in die periode twee kansen gehad, maar Frenk van Gelderen schampte de lat en een uithaal van Onur Furuncu vloog via de voet van Sidney van den Ende net over de goal,’ jammerde trainer Edwin de Koning. De wedstrijd tussen Hellevoetsluis tegen Leonidas werd op 26 oktober door scheidsrechter Ruben de Groot uit Pijnacker gestaakt omdat de leiding van Leonidas (elftalleider Alcidio Santos Frances en teammanager Ferry Meerhof) vanwege aanmerkingen vier spelers onder wie Remzi Tatari (rood na beledigen scheidsrechter), Maurice de Wit (na geel, vervolgens meteen rood na belediging en nogmaals rood na vermeent slaan naar de arbiter) en Thierry Smit (na twee keer geel) ook met rood het veld moesten ruimen. De scheidsrechter voelde zich bedreigd. Saillant detail, leider (!) Ferry Meerhof en Tatari kregen vervolgens een week later weer rood. Onur Furuncu (2 keer) en Stony van den Berg scoorden toen de Hellevoetse doelpunten. Hellevoetsluis bezet in de tweede klasse D de twaalfde plaats en heeft slechts op één punt Rozenburg en NSVV onder zich. Hellevoetsluis oefende vervolgens tegen zaterdagvierdeklasser SC Feyenoord. De Hellevoeters kregen met 1-5 voetballes van de ongeslagen koploper van de vierde klasse E, die grotendeels bestaat uit spelers die vorig jaar op zondag nog uitkwamen in de hoofdklasse. Joey Salij redde de eer voor Hellevoetsluis. ‘Het was schitterend weer en met zo ’n vierhonderd (!) belangstellenden was het een goede dag voor de kantine,’ aldus Edwin de Koning. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur aan de Brielsestraatweg de derby tegen SC Botlek. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis tegen Leonidas: Desney Hoornweg; Wouter Goossens, Jefta Scholten, Frenk van Gelderen; Öner Sang-A-Jong; Richard de Lange, Wouter Besters/Sidney van den Ende, Stony van den Berg/Victor Hartog, Onur Furuncu

Uit de krant