Afbeelding

Nooit eerder eindigden Helius vrouwen zo hoog...

Sport 83 keer gelezen

De handbalsters van Helius wisten tijdens de wedstrijd dat DWS had gewonnen en dus kampioen was geworden in de eerste klasse. Kennelijk speelde die mededeling mee in het spel van de Hellevoetsen, want zij verloren het duel in Leidschendam tegen het matige Stompwijk 92 met 26-25 (13-14).

Toen bekend werd dat DWS kampioen was geworden ebde de motivatie weg bij de meiden. Wellicht heeft die uitslag ongemerkt in de koppies doorgewerkt,’ aldus coach Leopold Foussom. Foussom voegde er gelijk aan toe bijzonder trots te zijn op zijn ploeg. ‘We hebben een historisch resultaat geboekt door tweede te worden in de eerste klasse. Nooit eerder is de vrouwenploeg van Helius zo hoog geëindigd. Je merkt ook aan de meiden dat zij blij zijn met de tweede positie. En het is nog niet over hè. Het woord is aan de Bond. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Wellicht geeft de tweede plaats nog recht om hogerop te gaan spelen. We kunnen niets anders doen dan afwachten.’ Helius speelde overigens een goede tweede helft. ‘We stonden met 19-20 voor, maar tot ieders verbazing, ook van de mensen van de tafel (het secretariaat, DR), rectificeerde één der scheidsrechters terug tot 19-19. Die beslissing heeft effect gehad op de ploeg.’ De bezoeksters, die uitkwamen zonder de zusters Amanda en Tamara Dantuma leken in de slotminuut bij 25-25 alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar het schot van Leenke de Blaeij belandde op de paal, waarop Stompwijk ’92 in de rebound doorliep naar 26-25. De Hellevoetse handbalsters kunnen zich nu gaan focussen op de districtsbeker. Helius speelt in de halve finale in de eigen Fazant tegen DIOS. De vrouwen van Helius bekeren op donderdagavond 28 maart tegen DIOS. De wedstrijd eveneens in De Fazant begint om 20.45 uur.
Helius (vrouwen): Danielle van der Meijden; Roos van der Linden (lh. 10 keer), Frederique Benschop (l.opb. 2 keer), Leenke de Blaeij (m.opb. 12 keer), Michelle van Leijden (r.opb. 1 keer), Claudia Pape (rh), Manon Degenkamp (cirkel). Janneke Westra (1 keer), Kelly Barendregt en Pryanka Donohue kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant