FC Vlotbrug leidt dure nederlaag tegen Rockanje

Sport 251 keer gelezen

Hellevoetsluis: FC Vlotbrug heeft de lijn van de winst op Rijnmond Hoogvliet Sport in het cruciale duel tegen regiogenoot Rockanje geen goed vervolg kunnen geven. De derby in de derde klasse D eindigde op De Kooistee in een 2-3 (1-1) overwinning voor de duinhazen. Bert van der Lijn had zich na de uitstekende prestatie tegen Rijnmond toch iets anders voorgesteld.

‘Het is een derby, onvoorspelbaar, maar toch had ik op meer gehoopt,’ bekende de teleurgestelde trainer van FC Vlotbrug. ‘En dat terwijl we zo goed begonnen.’ De FC startte zonder de geschorsten Nick Buys en Bram Scheringa inderdaad furieus, want na vijf minuten spelen legde Ivo Meijer de bal na een fraaie aanval over rechts met succes op het hoofd van Evan Gomes Soares, kansloos voor de voormalige doelman van FC Vlotbrug, Dennis Bredius. ‘We sloegen vanaf dat moment dicht, werd er niet meer gevoetbald,’ concludeerde Van der Lijn. Mitchell Zuijderwijk had halverwege de eerste helft rust in het geel/zwarte kamp kunnen brengen, toen hij een foute terugspeelbal van Leon van Straten (ex-FC Vlotbrug) onderschepte, maar oog in oog met Bredius naast schoot. De formatie van trainer Arie Horstink had weliswaar een overwicht, maar echt kansen wist het ook niet te scheppen. Op slag van rust kwam Rockanje uit het niets langszij, toen Evan Gomes Soares een voorzet van Robin Bredius (ex-FC Vlotbrug) binnen de zestien met een sliding leek te ruimen, maar de scheidsrechter vanwege vermeend hands tot veler verbazing naar de stip wees. Richard Molengraaf klaarde de stipklus: 1-1.

‘Die domper werkte door in de tweede helft,’ stelde Van der Lijn. Rockanje greep al na twee minuten zijn kans toen wederom Richard Molengraaf een goede pass van Jelle Zuidema achter doelman Danny Tilakdharie deponeerde: 1-2. ‘Die jongen (Zuidema, DR) nam de bal eerste met de hand mee voordat hij de pass afleverde,’ baalde Bert van der Lijn. ‘Dan wordt je met die strafschop erbij zomaar tot twee keer toe benadeeld.’ De krampachtig voetballende, maar hard werkende Hellevoeters probeerden het tij te doen keren, maar kansen leverde dat niet op. Na twintig minuten spelen belandde een uittrap van doelman Tilakdharie voor de voeten van Robin Bredius, die zich niet bedacht en de bal van grote afstand meteen retourneerde en vervolgens tot zijn blijde verbazing het kleinood in het doel zag ploffen: 1-3. ‘Pas toen zijn we gaan voetballen,’ geloofde de trainer van de FC zijn ogen niet.

Met Tim Eikelenboom voor Evan Gomes en Mark van Meurs voor Alex Vis van Heemst rolde de ene na de andere fraaie aanval op het oranjedoel. Door goed verdedigen leverde dat vooralsnog weinig soelaas op. Vijf minuten voor tijd veerde heel FC Vlotbrug op, toen Simeon Seghers een vrije trap tegen het garen joeg: 2-3. De thuisclub probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar de Rockanjenaren hielden de poort hermetisch afgesloten. Bij FC Vlotbrug maakte Tim Eikelenboom als invaller na vijf maanden blessureleed zijn rentree. ‘Gelet op de uitslag van SNS (winst tegen Oud-Beijerland, DR) was dit verschrikkelijk balen. Bij winst hadden we met een plaats onderaan de middenmoot goede zaken gedaan.’ FC Vlotbrug deelt samen met Rockanje de gevaarlijke elfde plaats. De Jonge Spartaan volgt op één punt achterstand. DJS wordt op zaterdag 23 februari een heel belangrijke wedstrijd,’ besloot Bert van der Lijn.

Vlotbrug: Danny Tilakdharie; Robert van der Zanden (78. Sander de Reus), Sonny Booth, Alex Vis van Heemst (73. Mark van Meurs), Mitchell de Zeeuw; Ivo Meijer, Quint van Remmerden, Evan Gomes Soares (73. Tim Eikelenboom); Daniel Deurloo, Simeon Seghers, Mitchell Zuijderwijk.