Helius ondervindt kracht van koploper HVOS

Sport 771 keer gelezen

Spijkenisse- De handbalsters van Helius hebben op het warme kunstgras van De Brug met 25-16 (10-6) verloren van koploper HVOS 2. De Hellevoetsen staan na vijf wedstrijden met twee punten vooralsnog op de laatste plaats in de ZW-ZH 01 klasse.

‘’HVOS kwam uit met een mix van speelsters van het eerste en het tweede team’’, gaf Eva van Leeuwen, die nog altijd revalideert met een armblessure, de sterkte van het Spijkenisser team aan. ‘’We hebben in de eerste helft goed gespeeld en prima tegenstand geboden, maar in de afwerking schoten we op de paal en lat of schoten op de keeper. HVOS profiteerde daarvan in de rebound. Wij begonnen met goede hoop aan de tweede helft, maar HVOS liep door onze verdediging heen omdat we niet scherp begonnen. Ook nu zat het niet helemaal mee, want waar wij misten scoorden zij binnen een kwartier zes doelpunten terwijl wij tot slechts één doelpunt kwamen. Na de drinkpauze pakten we het weer op, kwamen in het laatste kwartier weer goed tot scoren. Het eerste kwartier van de tweede helft heeft ons uiteindelijk de nek gekost’’, aldus Eva van Leeuwen. Helius speelt zondag om 11.00 uur op De Fazant tegen ODIS.

Helius: Melissa Groenendijk; Mila Went (foto, 3 keer), Lotte Nap (1 keer), Quinty Roskam (5 keer), Julia van der Plas (1 keer), Danielle Bekkers, Finette Harinck (3 keer), Niki Spoor (1 keer), Nienke Koppelaar (2 keer), Elana Rietdijk.