Afbeelding

Baden Powell sportdag 2013 groot succes!

Sport 75 keer gelezen

Het was druk, afgelopen zaterdag, in sporthal Dorpstienden in Ouddorp. Kan ook niet anders, als precies 260 welpen en hun leiding uit de gehele regio zich verzamelen voor de viering van de jaarlijks terugkerende Baden Powell- dag! Op deze dag vieren we de verjaardag van Baden Powell, de oprichter van scouting.

En de gelegenheid om een feestje te vieren laten de welpen van Scouting Hellevoetsluis natuurlijk nooit schieten! Met in totaal vijftien verschillende welpengroepen (kinderen uit groep 4,5 en 6) uit de hele regio, waren dus ook de welpen van de Shanti Horde, de Voornse Trekkers Horde en de Rimboe Horde uit Hellevoetsluis weer van de partij! Dit jaar was er een heuse sportdag georganiseerd, en dus hebben de welpen zich de hele middag kunnen vermaken met allerlei sportieve spelletjes. Lekker slingeren aan de touwen, klimmen op het wandrek, schieten op het doel of een potje basketbal; het kon allemaal! Traditiegetrouw werd ook dit keer weer geld ingezameld voor een goed doel.

Met z’n allen hebben we door de deelname aan deze Baden Powell sportdag maarliefst 130 euro opgebracht. Dit bedrag zal gedoneerd worden aan Stichting Handicamp; een organisatie die probeert het kamperen voor mensen met een handicap te bevorderen, door het uitwisselen van kampeerervaringen en het verstrekken van informatie over praktische oplossingen. Daarnaast organiseren ze speciale kampeerweekenden zodat ook gehandicapte kinderen, net als de welpen, een superleuk zomerkamp kunnen beleven! De welpen hebben een sportieve en gezellige dag gehad, en we hopen dat alle deelnemers aan de Handicamp kampeerweekenden – mede door onze bijdrage – evenveel plezier zullen gaan hebben! Wil jij weten wat de welpen van Scouting Hellevoetsluis allemaal nog meer doen? Of heb je zin om een keertje mee te doen met ons? Neem dan een kijkje op www.scoutinghellevoetsluis.nl of breng ons een bezoekje! Je kunt ons elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur vinden in Fort Haerlem, in de vesting van Hellevoetsluis.

Uit de krant