Afbeelding

Handballers kansloos tegen HWC

wo 6 feb 2013, 14:26 Sport

De handballers van Helius zijn er niet in geslaagd om HWC met een nederlaag te verassen. De mannen van coach Bouke Troost verloren het duel in de landelijke hoofdklasse tegen de Vlaardingers met 26-37 (11-18). ‘HWC heeft een goed team, staat stevig in de middenmoot. Wij hadden veel moeite met hen, vooral van die lange speler, die in het begin van de wedstrijd zo ’n vier goals maakte.

Daarna hebben we hem mandekking gegeven, maar toen kwam er meer ruimte waarvan zij profiteerden.’ Helius kon het tot de twintigste minuut met een overzichtelijke 8-12 achterstand nog wel bijbenen, maar daarna stokte de score bij de Hellevoeters, terwijl HWC wel het net wist te vinden en doorliepen naar een 11-18 theestand. ‘In de tweede helft was het niet anders. Het is zaak dat we met dit team blijven knokken voor een incidentele overwinning. We spelen over twee weken tegen Conventus. Zij staan onderaan en die wedstrijd moeten we winnen, anders wordt het een lastig verhaal,’ aldus Bouke Troost. Bij Helius ontbrak Rick Treuren, terwijl Mikey van Zanten weer in training is en wellicht weer inzetbaar is tegen Conventus.

Helius (mannen): Rijnoud Bestebreurtje (31. Leroy van Zanten); Bas van den Heuvel (7 keer), Daan Struik (5 keer), Michael van Leijden (1 keer), Nick Hovenkamp (1 keer), Mitchell Prins (3 keer), Tijmen Bestebreurtje (5 keer), Taco van der Kooij (2 keer), Yannick Zwaan (1 keer), Jeffrey Prins (1 keer).

Uit de krant