Afbeelding

Kies je sport in Hellevoetsluis!

ma 4 feb 2013, 12:07 Sport

In gemeente Hellevoetsluis doen in het schooljaar 2012-2013 twaalf basisscholen (groep (6) 7 en 8) mee aan het sport- en gezondheidproject ‘Kies voor hart en sport’. Dit betekent dat er meer dan 600 basisschoolkinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar zich bewust worden dat sporten leuk is en dat er altijd een sport is die bij ze past.

Kinderen krijgen nu de gelegenheid om in te schrijven voor één van de 17 aangeboden sportcursussen. Sportteam PUSH organiseert het project samen met het primair onderwijs, lokale sportaanbieders en gemeente Hellevoetsluis. De kinderen krijgen de mogelijkheid om voor een sportkennismakingscursus bij één van de sportaanbieders in de buurt te kiezen. De sportaanbieders verzorgen een kennismakingscursus op hun eigen accommodatie en deze vindt plaats buiten schooltijd. Na afloop kunnen de kinderen weloverwogen beslissen of de gekozen tak van sport iets voor ze is. En een bewuste keuze – zo is bekend – houd je makkelijker vol! De sportcursussen zijn voor zowel kinderen die nog geen sport beoefenen als voor kinderen die wel aan sport doen. Een keer ergens anders kijken kan geen kwaad.

Inschrijven!
Wanneer je dit leest en je school doet mee, vergeet dan niet om je (je kind) op te geven voor een sportkennismakingscursus. Alleen deze week kan je nog inschrijven via het groene cursusboekje Sportaanbieders die een sportcursus voor de kinderen gaan verzorgen zijn: taekwondo- en hapkido vereniging Yu-Sin-Kwon (hapkido en taekwondo), sportinstituut Kimé (Budogym en Thaiboksen), Dansacademie Ri-Jo (Jazz Dance), tennisvereniging de Kooistee, volleybalvereniging Ibis, Hellevoetse Reddingsbrigade (Zwemmend Redden), Wu Dang School (Wushu kids), honk- en softbalvereniging Hellevoet Athletics, Yvonne’s Lifestyle Centre (Kick-it, Streetdance en Breakdance), Scouting Hellevoetsluis (Scouting Cursus) en gymnastiekvereniging KDO-Sport (turnen). Het Sportteam van stichting PUSH werkt in dit project nauw samen de basisscholen en sportaanbieders. Voor informatie over het project kunt u terecht bij de coördinator van Sportteam PUSH Jeffrey Emor (tel: 0181-316688).

Uit de krant