Hockeysters HC Voorne haken aan bij middenmoot

Sport 976 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne zijn door een knappe 2-1 (1-0, 1-0, 0-1, 0-0) overwinning tegen Ypenburg vrij van degradatiezorgen. De Hellevoetse hockeyformatie heeft de met Spijkenisse gedeelde zevende plaats in de Derde klasse C verstevigd.

‘’We waren superblij met de overwinning, hebben geprobeerd met verzorgd hockey de aanval te zoeken. Ypenburg deed dat met harde ballen en veel fysiek op een andere manier. We hebben dus in een heel lastige wedstrijd een 2-0 voorsprong genomen. De start in het derde kwart was niet scherp genoeg, maar na de 2-1 hebben we de voorsprong in het laatste kwart goed verdedigd’’, aldus Caroline van Nieuwenhuijze, die op de bank de afwezige coach Henry Penders verving. De HC nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong door een velddoelpunt van Chayenne van Rossen. Sam van Nieuwenhuijze verdubbelde in het tweede kwart de score uit een strafcorner naar 2-0. De weer goed keepende Daphne Vroegh werd in het derde kwart één keer gepasseerd, maar hield haar doel in het verdere verloop mede door haar hardwerkende teamgenoten schoon: 2-1. HC Voorne speelt op zondag 4 juni de uitwedstrijd tegen Ommoord.

HC Voorne: Daphne Vroegh; Myke Grijzenhout, Amber Moerland, Jada Dreischor, Lindsy Släter; Julia de Groot, Sam van Nieuwenhuijze, Amber Dekker; Senna Ras, Jaimy Hoogerwaard, Chayenne van Rossen. Amika Raghoebar, Sara Schildt, Riëlle de Ridder, Chris Akershoek en Floor (?) kwamen ook in actie.