FC Vlotbrug wacht degradatiecompetitie

Sport 1.017 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is er in de degradatiederby tegen Abbenbroek niet in geslaagd om op de voorlopig veilige achtste plaats in de Vierde klasse F te belanden. Het werd 0-0 op De Kooistee waardoor de FC gedoemd is tot het spelen van degradatiewedstrijden.

‘’We hebben zonder veel kansen een prima eerste helft gespeeld tegen een ploeg, dat kwam om het punt veilig te stellen’’, stelde trainer Ron Klein. De FC had in de eerste helft pech toen Lenny Schults uit een hoekschop op de lat kopte en de rebound door Mitchell de Zeeuw wederom via de lat over het doel zag verdwijnen. ‘’We speelden doorlopend op de helft van de tegenstander, maar alles zat potdicht.’’ William Roos (foto) keepte een prima wedstrijd door zijn doel in de counter schoon te houden. De doelwachter van FC Vlotbrug keerde een kwartier voor tijd zelfs een door Ryan de Zeeuw veroorzaakte strafschop. Ron Klein bracht daarna met extra aanvaller Eniola Cole meteen binnen de lijnen voor Ryan de Zeeuw, die hij met geel op zak naar de kant haalde. Ondanks de aanvalskracht van de thuisclub kreeg Abbenbroek in de counter de betere mogelijkheden. ‘’We zullen onze ruggen in de nacompetitie moeten rechten. We spelen niet slecht, maar scoren nauwelijks. Hopelijk zit het geluk ons in de nacompetitie wel mee.’’ FC Vlotbrug treft voor de nacompetitie op zaterdag 3 juni op het sportpark Kooistee vijfdeklasser Melissant.

FC Vlotbrug: William Roos; Ryan Doerga, Ryan de Zeeuw (75. Eniola Cole), Bram Scheringa, Lester den Broeder; Jordy Henderickx, Simeon Seghers, Mitchell de Zeeuw; Quinten Dijkstra (80. Fernando Winata), Clint van de Veerdonk, Lenny Schults.