Afbeelding

Kick-off sport- en gezondheidproject ‘Kies voor Hart en Sport’

do 17 jan 2013, 14:49 Sport

In gemeente Hellevoetsluis doen in het schooljaar 2012-2013 twaalf basisscholen (groep (6) 7 en 8) mee aan het sport- en gezondheidproject ‘Kies voor hart en sport’. Dit betekent dat er ongeveer 600 basisschoolkinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar zich bewust worden dat sporten leuk is en dat er een sport is die bij ze past.

Sportteam PUSH organiseert het project samen met het primair onderwijs, sportaanbieders en gemeente Hellevoetsluis. Sporten en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook gezond voor je lijf en goed voor je hart. Dat is het motto van ‘Kies voor Hart en Sport’. Het is een manier om de aandacht voor gezondheid én de voordelen van sporten in één project te integreren.

Het project bestaat uit drie lesmodules met kant en klare leerlingenkaarten, waarmee de kinderen op school aan de slag gaan. De lesmodules hebben enerzijds betrekking op theoretische aspecten zoals: wat is gezond eten en waarom is sporten goed voor je. Anderzijds wordt er een vertaalslag gemaakt naar de praktijk. In de gymzaal op school worden verschillende sportlessen gegeven. Daarna hebben de kinderen de mogelijkheid om voor een sportkennismakingscursus bij één van de sportaanbieders in de buurt te kiezen. De sportaanbieders verzorgen een kennismakingscursus op hun eigen accommodatie en deze vindt plaats buiten schooltijd. De sportaanbieder is verder vrij om de tijd te bepalen waarop de cursus plaatsvindt. De cursus is voor een nieuwe groep en dient niet in een bestaande trainingsgroep ingepast te worden. Na afloop kunnen de kinderen weloverwogen beslissen of de gekozen tak van sport iets voor ze is. En een bewuste keuze – zo is bekend – houd je makkelijker vol! Op de deelnemende basisscholen heeft ‘Rik’ in week 2 van 2013 de kick off voor het jeugdgezondheid- en sportproject ‘Kies voor Hart en Sport’ gegeven. Rik staat symbool voor het project. Leerlingen uit groep 7 kregen bezoek van ‘Rik’ die op een leuke manier de bedoeling van het project uitlegde en de leerlingen en de groepsleerkracht enthousiast maakte om aan de slag te gaan met de modules in de klas. De scholen gaan in week 2 en 3 van 2013 starten met de eerste lesmodule.

Wanneer je dit leest en je school doet mee, vergeet dan niet om je (je kind) op te geven voor een sportkennismakingscursus. Volgende week ontvang je op school een cursusboekje met cursussen waaruit je kunt kiezen. Deelnemende scholen zijn: OBS de Houthoeffe, RKBS de Hendrik Boogaard Sportlaan, RKBS de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan, PCBS de Regenboog, dependance PCBS de Regenboog, OBS de Brandaris, OBS de Wateringe, OBS de Montessorischool, OBS de Kring, OBS het Palet Bonsenhoek, OBS ‘t Schrijverke en OBS de Tweemaster. Sportaanbieders die een sportcursus voor de kinderen gaan verzorgen zijn: taekwondo- en hapkido vereniging Yu-Sin-Kwon (hapkido en taekwondo), sportinstituut Kimé (Budogym en Thaiboksen), Dansacademie Ri-Jo (Jazz Dance), tennisvereniging de Kooistee, volleybalvereniging Ibis, Hellevoetse Reddingsbrigade (Zwemmend Redden), Wu Dang School (Wushu kids), honk- en softbalvereniging Hellevoet Athletics, Yvonne’s Lifestyle Centre (Kick-it, Streetdance en Breakdance), Scouting Hellevoetsluis (Scouting Cursus) en gymnastiekvereniging KDO-Sport (turnen). Het Sportteam van stichting PUSH werkt in dit project nauw samen de basisscholen en sportaanbieders. Voor informatie over het project kunt u terecht bij de coördinator van Sportteam PUSH Jeffrey Emor (tel: 0181-316688).

Uit de krant