Handbalsters Helius blijven in het spoor

Sport 131 keer gelezen

De handbalsters van Helius hebben in de Fazant opponent Stompwijk ’92 met een 33-17 (17-8) overwinning met lege handen huiswaarts gestuurd. De Hellevoetsen hebben de vele toeschouwers een ware show voorgeschoteld. Interim-coach Etienne Schop en de zojuist uit Afrika teruggekeerde coach Leopold Foussom moeten hebben genoten van het spektakel van hun vrouwen.

‘We zijn het jaar goed begonnen,’ stelde Foussom trots. ‘De meiden lieten vanaf minuut één meteen zien om voor de punten te willen gaan.’ Helius stonf al na vier minuten spelen met 4-0 voor en dat stemde de fans op de volgepakte tribune tot tevredenheid. De voorsprong liep van 10-4 gestaag op naar 17-8 bij rust. ‘Het klassenverschil was te groot. De ploeg heeft als een goed collectief gespeeld.’ Op vallend was daarbij dat de score verzorgd werd door vier speelsters. Tamara Dantuma scoorde liefst 10 keer, gevolgd door Roos van der Linden en Leenke de Blaeij met ieder 9 treffers en Amanda Dantuma met 5 doelpunten. Helius blijft door de overwinning op respectievelijk 2, 1 en punt in het spoor van de leiders DWS en Oliveo.

‘Iedereen heeft speelruimte gekregen. Alleen op die wijze kweek je een team dat voor elkaar wilt gaan. Je zag de meiden vanuit de organisatie en veel positiewisselingen naar een goede scoringspositie zoeken en niet alleen vanuit de breakout.’ Doelvrouwe Danielle van der Meijden kreeg als slot op de deur met uitstekende reddingen het applaus van het publiek. Helius ligt nog altijd op kampioenskoers. ‘Daar wil ik nu nog niet over spreken. We staan er goed voor, maar dinsdagavond na de wedstrijd tegen Schipluiden gaan we evalueren en kijken of we de doelstellingen kunnen bijstellen,’ aldus Leopold Foussom. De wedstrijd in en tegen Schipluiden aanstaande zondag in de Kostogekohal begint om 13.10 uur.